E2h

Hvordan bruke eteriske oljer

Eteriske oljer er en ekstremt allsidig produkt som brukes i aromaterapi. Ideen bak aromaterapi er at enkelte konsentrerte dufter kan forbedre trivsel av dine følelser, sinn og / eller kroppen.

Hvordan bruke eteriske oljer. Legg essensielle oljer til et bad eller skjønnhet produkt.
Hvordan bruke eteriske oljer. Legg essensielle oljer til et bad eller skjønnhet produkt.

For eksempel:

 • Du kan bruke Jasmine olje for å bekjempe utmattelse og depresjon
 • Bruk Peppermynteolje å hjelpe med konsentrasjon og hukommelse og / eller for å bekjempe hodepine og kvalme.
 • Bruk Bergamot olje for å bekjempe depresjon og stress.

For mer informasjon om essensielle oljer og hvordan de kan hjelpe deg i ditt daglige liv, kan du se de medfølgende lenker. Bøker som The Complete Book of essensielle oljer og aromaterapi Valerie Ann Worwood og The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils: The Complete Guide til bruk av oljer i aromaterapi og og Herbalism av Julia Lawless kan også være nyttig.

Eteriske oljer kommer fra naturlige planteekstrakter

Eteriske oljer kommer fra naturlige planteekstrakter. Disse oljene er essensen av anlegget, ikke dufter kjemisk gjort for å etterligne en bestemt duft. De er destillert (via damp eller vann) fra deler av anlegget. Eteriske oljer varierer i pris avhengig av hvor hardt de er å få fra planter. For eksempel steg essensielle oljen er ekstremt dyrt, mens Peppermint essensielle oljen er billigere.

Eteriske oljer kommer fra naturlige planteekstrakter. Legg et par dråper til rennende badevannet.
Eteriske oljer kommer fra naturlige planteekstrakter. Legg et par dråper til rennende badevannet.

Eteriske oljer er svært kraftig og konsentrert, så litt går en lang vei. I tillegg bør de lagres i brunt eller blått glass beholdere og holdes unna varme og ekstremt kalde temperaturer.

Hvis du ønsker å legge til aromaterapi til livet ditt, lurer du kanskje på hvordan du skal bruke eteriske oljer.

 1. Innånding: Legg et par dråper til en vev eller en bomullsdott og inhalerer i noen minutter. Hvis du ikke vil duften å spre gjennom kontoret eller hjemme (og det vil), kan du sette vev eller bomullsdott i en lukket beholder for å raskt snuse og deretter forsegle beholderen til du trenger det igjen. Dette er en fantastisk metode for å holde lukten konsentrert. Hvis du vet hva du gjør og hva du skal bruke, kan du bruke aromaterapi i situasjoner som arbeidskraft (vennligst sørg for at det ikke er noen forholdsregler mot gravide kvinner som bruker den spesifikke essensielle oljen).
 2. Legg essensielle oljer til et bad eller skjønnhet produkt. Du kan lage dine egne personlige kremer, body oljer eller massasjeoljer ved å legge dem til unscented baser. En flott base for eteriske oljer er søt mandelolje. En flott base for kremer er shea smør.
 3. Legg et par dråper til rennende badevannet. Hvis du er ute etter en avslappende måte å avslutte dagen, legge til et par dråper lavendel essensielle olje til bad. Husk at noen dråper gå en lang vei.
 4. Legg essensielle oljer til en personlig spritzer. Dette er en fin måte å ta en pause under en travel dag å slappe av eller energi. Bare legg noen dråper (8-10) til noen destillert vann (fire gram) i en liten skvett flaske og spritz selv.
 5. Føl deg fri til å blande dufter å forbedre den terapeutiske kvaliteter. En oppskrift på en diffusjon fra AromaWeb (se lenke) kaller for 10 dråper Lime, synker 7 dråper Bergamot, 2 Ylang Ylang og 1 dråpe Rose.
 6. Diffundere essensielle oljer i luften i et rom. Det er mange måter du kan diffundere essensielle oljer. Noen måter inkluderer:

 • En aromaterapi lampe. Å bruke en aromaterapi lampe, vil du ønsker å legge den valgte essensielle oljen til et basseng med vann og et stearinlys er tent under den. I løpet av kort tid, er lukten spres i hele rommet.
 • En lampe ring. En lampe ringen henger på innsiden av en lampe (nær lyspære). Varmen fra lyspæren sprer duft.
 • En personlig keramisk diffusor (for eksempel en keramisk disk). Du kan henge en personlig keramisk diffuser et sted i huset. Over tid er det duft spredt over hele området. Disse fungerer også bra i bilen eller i et skap siden du ikke trenger å bekymre deg for å blåse ut stearinlys og være hjemme for at det skal fungere.
 • Elektriske eller batteri-baserte pumper eller ventiler. Disse produktene varierer, men de fleste varme essensielle oljen til å spre duft gjennom rommet. Elektrisk-baserte produkter er dyrere enn andre alternativer, og kan være litt bråkete, men de fungerer raskt, bruker mindre essensielle oljer og er tryggere enn stearinlys baserte diffusorer.
 • Dette er bare noen få måter å spre essensielle oljer. AromaThyme (se lenke) er en flott nettside for mer informasjon om ventiler.