E2h

Hvordan å få øye på en helse-svindel

Tilbake i dagene av Wild

Tilbake i dagene av Wild, Wild West, ville conmen reise fra by til by peddling snake oil, et "mirakel kur for alt som feiler ya" med liten eller ingen medisinsk verdi, for en rask pengene. Mens vogner og fargerike skuespill er for lengst borte, fortsetter praksisen med å svindle folk av sine hardt opptjente dollar i falske web, print og kveldsåpne tv-reklame. Her er noen tips for å hjelpe deg sørge for at du ikke gir deg lønnsslipp bort for en moderne slange olje.

Pass deg for Everyman

Hvordan å få øye på en helse-svindel. Pass deg for Everyman.
Hvordan å få øye på en helse-svindel. Pass deg for Everyman.

Pass deg for Everyman. Svindel liker å hevde at deres produkt botemidler et bredt spekter av alvorlige sykdommer, som AIDS, kreft og diabetes. De spiller på det faktum at mennesker med disse sykdommene ofte blir desperate nok til å prøve noe, se over det faktum at sykdommer disse produktene "kur" er oftere enn ikke relatert til hverandre. Den triste sannheten er, er det ingen kur for mange av disse sykdommene, men heldigvis, mange behandlingsformer finnes for å hjelpe enkeltpersoner administrere dem.

Unngå lyse og skinnende

Unngå lyse og skinnende. Det er Marketing 101-finne en beskrivelse som angriper målet forbrukernes behov og melk det. Helse svindel bruke ord som "rask", "naturlig", og "nyvunne" for å lokke folk i. Disse påstandene, mens attraktive, må tas med en klype salt. Selverklært quick-fikser bruker ofte tvetydige begreper som "i løpet av noen dager" og "i relativt kort tid" for å spinne seg ut av rettslige skritt. Enhver "alle naturlige" substans sterk nok til å fungere som et medikament vil ha samme sannsynlighet for å ha negativ som bivirkninger som kjemisk medisinering. Og hvis en mirakelkur akkurat ble oppfunnet, ville det ikke være gjenstand for en verdensomspennende pressemelding snarere enn noen annonse begravd dypt inne i ditt lokale supermarked tabloid?

Løfter, løfter

Promises, Promises. "Satisfaction Guaranteed eller pengene tilbake." "Lose 50 Pounds i bare tre uker!" Du har sett disse løftene over alt. Det er best å være forsvarlig om slike kraftige garantier - de er ofte for godt til å være sant. Svindlere er eksperter på å unngå å bli sporet slik at tilbakebetalingen krever aldri komme til dem. Og som for vekttap, eksperter er enige om at kosthold og mosjon er den beste veien å gå. Det er bare en illusjon av pene ord som spiller på folks ønsker enda en gang.

Tviler de såkalte ekspertene

Tilbake i dagene av Wild. Unngå lyse og skinnende.
Tilbake i dagene av Wild. Unngå lyse og skinnende.

Tviler de såkalte ekspertene. Ta en titt på at Dr. McKnowsalot godkjenne Super-Ultra-Mega-Cure-For-Alt-You-Can-Think-Of. Da kan du lese om hvordan "polylipid disakkaridkomplekser chemoclusters med DPZ-3" forårsake kreft celler til å visne bort. Nå tenker for deg selv: «Hvem er denne fyren? Og akkurat hva er de poly-whosiwhatzits?" Medisinsk svindel liker å haug på vitenskapelige bevis i sine annonser, da oftere enn ikke det er bare en fyr i en drakt sprutende ut meningsløse sjargong i en oppredd testimonial. De er bank på sjansen for at forbrukerne vil bli imponert av smart-ser folk sier smart-klingende ting.

Poenget er at man må være kritisk om disse tingene

Poenget er at man må være kritisk om disse tingene. Oppsøke lege, ring en venn, selv kontakt med FDA før du prøver ut noen nymotens medisiner. Se fakta opp. Du kan ikke være forsiktig nok, spesielt når det kommer til din helse.