E2h

Hvordan vet jeg når PMS oppblåsthet er alvorlig

PMS, også kjent som "pre-menstrual syndrome", er en ofte snakket om og til tider, spøkte om emnet. For noen kvinner kan dette være en svært alvorlig hvis ikke ødeleggende tilstand.

Hvordan vet jeg når PMS oppblåsthet er alvorlig. En av de vanligste klagene på PMS er oppblåsthet.
Hvordan vet jeg når PMS oppblåsthet er alvorlig. En av de vanligste klagene på PMS er oppblåsthet.

PMS er en rekke fysiske og emosjonelle symptomer direkte knyttet til kvinnens menstruasjonssyklus. Så mange som 90% av alle kvinner lider av noen form for PMS i varierende grad. Noen av symptomene på PMS kan føre til ubehag som spenner fra mild til ekstremt smertefullt. Oppblåsthet, kramper, stress, søvnløshet og humørsvingninger er noen av de symptomene som følger PMS.

En av de vanligste klagene på PMS er oppblåsthet

En av de vanligste klagene på PMS er oppblåsthet. Oppblåsthet er en følelse av tetthet og fylde i magen. Oppblåsthet er forårsaket av hormonelle endringer som finner sted i kvinnens menstruasjonssyklus. Det vanligvis vil forekomme like før og under menstruasjon. Det fører gass og væske for å flytte saktere gjennom fordøyelsessystemet på grunn av høyere nivåer av hormoner. Noen tilfeller er milde forårsaker bare en litt full følelse med minimal vannretensjon i fingrene og magen. Andre tilfeller av oppblåsthet kan føre til en betydelig vektøkning på grunn av væskeansamling, kvinner har rapportert å få så mye som 20 pounds i en 24 timers periode. Hvis oppblåsthet er konstant eller vedvarende det kan være at det er en underliggende tilstand som ikke er relatert til menstruasjonssyklusen.

Oppblåsthet med PMS, mens svært vanlig, kan til tider være alvorlige. Alvorlig oppblåsthet kan være forårsaket av en medisinsk tilstand enn PMS. Hvis oppblåsthet er vedvarende, vanlig, eller ekstremt smertefullt, kan det være lurt å søke råd fra helsepersonell. Mange gastrointestinale tilstander kan forårsake oppblåsthet som er tatt for PMS. Irritabel tarm-syndrom, kjent som IBS, er en sykdom i tarmen som kan forårsake smertefulle oppblåsthet. En annen medisinsk tilstand som ofte først anerkjent av alvorlig og vedvarende oppblåsthet er Crohns sykdom. Crohns sykdom er en inflammatorisk gastrointestinal sykdom som forårsaker betennelse i mageregionen.

Hvordan vet jeg når PMS oppblåsthet er alvorlig.
Hvordan vet jeg når PMS oppblåsthet er alvorlig.

Symptomene på oppblåsthet under PMS kan være treatable med noen få endringer. Kvinner som lider av PMS oppblåsthet blir ofte rådet til å redusere deres natrium inntak, som natrium kan bidra til væskeretensjon. Naturlige diuretika slik som vitamin B-6 kan brukes til å lette vannretensjon. Noen leger vil også råde en person til å spise saktere, får en til å svelge mindre gass, noe som fører til oppblåsthet. Ibuprofen er ofte anbefalt for å bidra til å lette ubehag og kramper som er forbundet med oppblåsthet.

Selv oppblåsthet med PMS kan ofte oppstå på en månedlig basis, er det viktig for hver kvinne å gjøre oppmerksom på eventuelle endringer i hennes syklus eller symptomer. Noen endringer er ofte tegn på en mye mer alvorlig tilstand. Hvis noen vedvarende eller smertefulle symptomer noteres det anbefales å søke medisinsk behandling.