E2h

Hvordan å rette tennene

Ja, vi alle beundrer rette tenner fordi, vel, de bare ser virkelig bra (eller i det minste mye bedre enn hakket seg). Men bortsett fra estetiske grunner, rett og justert tenner er lettere å rengjøre fordi det er færre sprekker der matrester kan bli sittende fast. Hvis du selv har feiljustert tenner (også kalt "malocclusion"), er kanskje nå et godt tidspunkt å begynne å ha dem korrigert:

 • Vite mer om kjeveortopedisk bukseseler. Den mest populære måten å rette tenner er gjennom å bruke ortodontiske (eller dental) bukseseler. Ortodontiske bukseseler er installert under tilsyn av en kvalifisert orthodontist. Behandling av tenner med tannregulering tar vanligvis ca 18 til 24 måneder å fullføre, etter at bukseseler er fjernet, er de fleste pasientene pålagt å bære en retainer for 6 måneder.
  Det er to generelle typer kjeveortopedisk bukseseler: metall bukseseler og klare bukseseler. Tradisjonelle metall bukseseler brukes for alvorlige tilfeller: svært skjeve tenner eller svært tydelige bite problemer. Klare bukseseler er en nyere innovasjon og det er faktisk ganske mange alternativer selv under denne kategorien. Noen materialer som klare bukseseler er laget av blant annet porselen, glass, keramikk eller plast. Brakettene (eller de firkantede deler av skinnen plassert på midten av tennene) av klare bukseseler vil være nesten usynlige, men ledningene forbinder brakettene er typisk fremdeles synlig.
  Hvis du velger klare bukseseler, vet at porselen og keramiske materialer tendens til å være for slipemiddel til emalje, og slik at de er vanligvis ikke plassert på nedre tennene (i tilfeller av overbites). Klare bukseseler har også andre merket ulemper: bortsett fra at de er dyrere enn tradisjonelle metall bukseseler, de pleier også å farge mer merkbart - en årsak til bekymring hvis du er en kaffe eller brus drikker eller røyker.
  Hvis du er seriøst vurderer å få kjeveortopedisk bukseseler, bør du være klar for ubehag at du vil føle i løpet av behandlingen. Dette gjelder spesielt i løpet av de første dagene, da du vil ha problemer, følsomhet og selv smerte når du spiser og snakker, du kan også selv lider av flere munnsår på et gitt tidspunkt. Du bør også være klar til å forplikte seg til å ha dental checkups under hele tiden at du vil være iført klammeparentesene: en gang i måneden er normen.
  Kostnaden for seg bukseseler spenner fra 1350€ til ca 4110€.
 • Vite mer om aligners. Aligners er et nytt alternativ til tannregulering. I motsetning til bukseseler som må være på plass i løpet av varigheten av behandlingen, kan aligners faktisk enkelt fjernes (for tannpuss, tanntråd, spise eller drikke). Det er også helt blottet for metaller, så det er mer behagelig (men det fortsatt utøver et stort press på tennene så noen ubehag kan fortsatt bli følt). Til slutt er det laget av plast så det er nesten helt usynlig - eller i det minste, definitivt mindre synlig enn klare bukseseler.
  En svært populær merkevare av aligners er Invisalign. Sjekk ut sin nettside invisalign.com slik at du kan lære mer om dette alternativet. Kostnaden for Invisalign Behandlingene spenner fra 2620€ til 5980€.

Det du har det

Hvordan å rette tennene. Vite mer om kjeveortopedisk bukseseler.
Hvordan å rette tennene. Vite mer om kjeveortopedisk bukseseler.

Det du har det! Dette er to av de mest populære og effektive måter for å rette tennene. Av kurset, bør du rådføre deg med tannlegen din, slik at du ville vite det beste behandlingstilbudet for din situasjon. Lykke til, og håper dette hjalp!