E2h

Hvordan å behandle bihulebetennelse

Mange er plaget med hyppige bihulebetennelse. Forårsaket av bakterier eller virus, bihulebetennelse er mest utbredt blant allergi lider og de som ofte puste delte fly luft eller på annen måte utsatt for en rekke av virus eller bakterier. Selv frustrerende, finnes det effektive måter å behandle bihulebetennelse, både over disk og resept.

Trinn 1

Forhindre bihulebetennelse. Hvis du er utsatt for bihulebetennelse, kan du være i stand til å hindre dem, eller i det minste gjøre dem sjeldnere. Saline nasal vask kan hjelpe, så det skyller ut irritanter og bakterier som kan starte en infeksjon. Neti potter arbeider på samme måte og kan også bidra til å stoppe bihulebetennelse.

Trinn 2

Hvordan å behandle bihulebetennelse. Forhindre bihulebetennelse.
Hvordan å behandle bihulebetennelse. Forhindre bihulebetennelse.

Bruk en luftfukter i vinter. Tørr luft kan irritere bihulene og føre til infeksjon. En luftfukter er ikke en god idé i fuktig vær eller varmt vær, så det kan øke mengden av infeksjonen forårsaker mugg i luften.

Trinn 3

Bruk antihistaminer for allergier. Allergikere som også får bihulebetennelse kan være lurt å bruke en daglig antihistamin (husk å sjekke og se om medisinen vil gjøre deg døsig). Dette kan redusere hevelse i bihulene.

Trinn 4

Se en profesjonell. En otolaryngologist kan hjelpe ikke bare med diagnosen, men i forskrivning reseptbelagte medisiner som kan hjelpe med smerte, samt en resept decongestant å hjelpe med drenering.

Trinn 5

Får testet. For en lege å behandle deg riktig, er det viktig å vite om bihulebetennelse er en virusinfeksjon eller en bakteriell infeksjon. Bakterielle infeksjoner trenger antibiotika, mens virusinfeksjoner er mye mer sannsynlig å svare på hjem rettsmidler alene.

Trinn 6

Bruk en luftfukter i vinter. Bruk antihistaminer for allergier.
Bruk en luftfukter i vinter. Bruk antihistaminer for allergier.

Bruk reseptbelagte steroid spray. Tydeligvis bare bruke reseptbelagte steroid spray hvis de er foreskrevet av lege, men steroid spray som Nasacort AQ eller Nasonex kan redusere hevelse i sinus membraner.

Trinn 7

Vurdere kirurgi som en siste utvei. Hvis du får hyppige bihulebetennelse eller har en avveket septum, kan du spørre legen din om kirurgiske alternativer.


Selv bihulebetennelse, eller bihulebetennelse, kan være både irriterende og smertefull, kan de bli behandlet. Det viktigste er å behandle en bihulebetennelse umiddelbart, og ikke la den til å nøle.