E2h

Hvordan å behandle Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er en sykdom fryktet av mange. Med ingen kjent kur for Alzheimers sykdom (AD), fokuserer behandling på symptomene, og i å hjelpe til å opprettholde den høyeste grad av fungerende mulig så lenge som mulig. Til tross for det faktum at det ikke finnes noen kur for Alzheimers, er det noen ting du kan diskutere med legen din om behandling av AD:

Hvordan å behandle alzheimers sykdom. Farmakologisk behandling aka "legemiddelbehandling".
Hvordan å behandle alzheimers sykdom. Farmakologisk behandling aka "legemiddelbehandling".
  1. Farmakologisk behandling aka "legemiddelbehandling" Mens det er ennå ingen botemidler for AD, er det flere legemidler på markedet som kan brukes til å behandle noen av sine symptomer. Legemidler som Aricept er ofte gitt til folk for å prøve og forbedre deres minne. Dette har en tendens til å hjelpe ganske mange mennesker, men det vil etter hvert slutte å fungere helt. Antidepressiva og angstdempende medikamenter er også ofte foreskrevet for å behandle depresjon og angst som går sammen med AD.
  2. Opprettholde sikkerhet Sannsynligvis den viktigste behandling av alt for AD opprettholde sikkerheten til den enkelte som lider av sykdommen. Du må innse at den personen vil til slutt glemme hvordan du gjør hverdagslige aktiviteter som vi alle tar for gitt, som å spise, bade, eller slå av komfyren. Sørg for god belysning, bruk night-lights der det er nødvendig. Lås opp eventuelle farlige materialer som din kjære kan være i stand til å nå, for eksempel rengjøringsmidler, medisiner og selv såper (ja, det har vært folk med AD som har prøvd å drikke flytende hånd såper). Plukk opp noen childproof uttaket dekker og bruke dem til å beskytte mot elektrisk støt.
  3. Oppmuntring uavhengighet På den ene siden, er sikkerhet en stor bekymring, men på den annen side, er oppmuntrende uavhengighet også en form for behandling. La den enkelte prøver å gjøre så mye som mulig av seg selv ... det hjelper ham til å beholde ikke bare hans verdighet og uavhengighet, men også hans minne. Husk å være tålmodig som han forsøker å knappen opp skjorten hans, når han ser på en bok og prøver å huske hva det ordet er, eller når han prøver å huske et familiemedlem navn.
  4. Andre nyttige tiltak Noen av de enkleste ting, ting vi kan ta for gitt, kan være svært nyttig for en person med AD. En ting du kan gjøre er å ta fotografier av vanlige elementer, for eksempel et toalett, en kopp, en TV, en seng, eller en telefon. Noen ganger kan en person med AD ikke vil være i stand til å huske navnet på et element, men vil gjenkjenne elementet, og være i stand til å peke slik at du vet hva han trenger.

    En annen nyttig intervensjon er å holde en hendig papir postet av daglige aktiviteter, som for eksempel "Spis frokost på 7:30 am Ta Aricept medisiner på 8 am" Og så videre ... Disse postet tidsplaner kan endres i henhold til dagens planer, men gjør ting som rutine som mulig er svært nyttig for personen med AD.

    Enda en intervensjon for å hjelpe personer med AD er å holde dem fra en stillesittende livsstil, og gjør at de får rikelig med mosjon og spise sunne måltider. En diett fylt med frukt og grønnsaker, og lite mettet fett, mens ikke en kur, kan bidra til å forbedre hukommelsen. Myk, avslappende musikk kan også spilles mens den enkelte med AD hviler, for å bidra til å fremme avslapning og motvirke uro.

  5. Behandle familien Watching din kjære går gjennom stadier av AD er stressende og følelsesmessig drenering i seg selv. Sitt ned med din kjære en lege, og spør om caregiving alternativer som hjemmesykepleiere, besøker sykepleiere, eller dyktige sykepleie anlegg. Diskutere hva støtte grupper er tilgjengelig, enten i fellesskap eller på nettet. Ikke vær redd for å be om hjelp ... det kan være en av de beste tingene du kan gjøre for din kjære og deg selv.