E2h

Hvordan unngå dumping syndrom etter gastric bypass operasjon

Dumping syndrom er en av de store problemene etter en gastric bypass operasjon. Det er en tilstand hvori en pasient som har gjennomgått gastrisk bypass kirurgi, får i seg mat, og maten som stort sett ufordøyd passerer hurtig, omgåelsen magen i tynntarmen.

Pylorusstenose ventil som er en del av den første prosessen i fordøyelsen er blitt koblet. I en normal fordøyelse prosess, regulerer denne ventilen maten passasje fra magen til tynntarmen, og dette er ikke lenger til stede etter operasjonen. Dette systemet har en tendens deretter å gjøre pasienten kvalm, erfaring kramper og svettet voldsomt. Det fører også til diaré, oppkast og med øke i hjertebank.

Etter operasjonen vil fordøyelsen i kroppen din endre sammen med måten maten er behandlet i systemet også. Så hvis du planlegger eller har nettopp gjennomgått en gastric bypass operasjon, her er noen trinn som du kan iverksette for å unngå dumping syndrom.

  • Så snart du får ut av sykehuset, gjør deg selv en journal av ditt daglige matinntak. I dagboken din, gjør kolonner for maten du har spist og kroppens reaksjon på det. Dette er vil hjelpe deg å vurdere matvarer som har en tendens til å føre til dumping syndrom.
  • Med dagboken din, studere matvarer som forårsaker dumping syndrom. Markere matvarer som synes å forverre symptomene og unngå dem så snart som mulig. Du kan definitivt spørre legen din om hva kosthold for å starte på etter operasjonen.
  • Unngå sukker, karbohydrater og meieriprodukter som finnes i søtsaker som godteri, kaker, kjeks, sirup. Sukker erstatter er også inkludert i listen over matvarer for å unngå. Disse kan utløse dumping syndrom siden tynntarmen ikke er utstyrt for å fordøye dem.
  • Spis frukt som plommer, fersken og epler samt fiber kosttilskudd. Det hjelper forsinke opptaket av karbohydrater i tynntarmen.
  • Siden du har gjennomgått en gastric bypass kirurgi, vil det være store endringer i matvaner. Ikke bare vil matinntaket endring, men også hvordan du spiser. Være forberedt på å akseptere at det finnes en rekke matvarer som du ikke vil få lov til å konsumere.
  • Spise flere mindre måltider på en dag. Lite mat inntak vil være svært nyttig for å unngå syndrom. Tygge og spise maten sakte.
  • Drikk væske mellom måltidene og ikke med dem. Væsken hjelpemidler maten å passere gjennom raskt. Vente på rundt 30 minutter etter et måltid før du drikker væske.
  • Legg deg ned etter å ha spist et måltid. Dette kan forsinke bevegelsen av maten fra magesekken til tynntarmen.
  • Gjøre en bevisst innsats for å lese etikettene på bearbeidet mat som du har tenkt å spise. Ha i bakhodet hva du har notert i dagboken din for matvarer for å unngå. Hvis det er skrevet på etiketten, ikke kjøpe det eller mer så, ikke spise den.

Hvordan unngå dumping syndrom etter gastric bypass operasjon. Så snart du får ut av sykehuset.
Hvordan unngå dumping syndrom etter gastric bypass operasjon. Så snart du får ut av sykehuset.

Dumping syndrom avtar som magen og tynntarmen lære å fordøye maten bedre. Selv om det er en tilstand som er svært ubehagelig, anses det som ikke-dødelig.