E2h

Hvordan man kan forebygge høyt blodtrykk

Hypertensjon eller høyt blodtrykk, påvirker mer enn 50 millioner europeere. Per definisjon er det noe over 140/90, og det kan være forårsaket av mange forskjellige ting. Snarere enn å håndtere det, finne måter å forebygge høyt blodtrykk. Her er noen måter du kan unngå å få hypertensjon.

Trinn 1

Hold et øye med blodtrykket ditt. Hypertensjon eller høyt blodtrykk kan føre til en myriade av forskjellige problemer, alt som involverer ditt hjerte. Hvis du har en familiehistorie med høyt blodtrykk, hjerteinfarkt eller slag, må du være enda mer bevisste på blodtrykket ditt. Du kan forhindre hypertensjon ved å sjekke blodtrykket ditt sammen med pulsen din på en jevnlig basis. Ditt lokale apotek kan ha en "gjør-det-selv" blodtrykk maskin, men legen din kan gjøre dette for deg hvis du foretrekker det. Målet for tall under 140 (øverst) og 90 (nederst) og en puls mellom 66 og 82 bpm (beats per minute).

Hvordan man kan forebygge høyt blodtrykk. Hold et øye med blodtrykket ditt.
Hvordan man kan forebygge høyt blodtrykk. Hold et øye med blodtrykket ditt.

I tillegg til å se blodtrykket, bør du også holde et tett øye med kolesterol din. Alle med høyt kolesterol vil sannsynligvis ha smale arterier. Dette vil begrense blodstrøm, og kan føre til et hjerteinfarkt. Få kolesterol sjekket en gang i året, og holde orden på det. En journal som skisserer din blodtrykk, kolesterol og puls er en fin måte å holde seg på toppen av din helse og forebygge eventuelle store helseproblemer.

Trinn 2

Miste litt vekt. Hvis du er overvektig, er sjansen du har en økt risiko for hypertensjon. Hindre muligheten for dette ved å miste vekt. Snakk med legen din om en passende BMI (body mass index) for din alder og høyde. Deretter arbeide for å oppnå denne vekten. Det antas at vekten er den ledende årsak til hypertensjon - lavere vekt, og du forhindre hypertensjon.

Trinn 3

Opprettholde et sunt kosthold. En del av å få deg til en sunn vekt innebærer å spise et sunt kosthold. Ikke føre til blodstrømmen til tregere ved å spise mye fett matvarer som tetter dine vener og arterier. I stedet stimulere stor sirkulasjon og hindre hypertensjon ved å spise en lav-fett, høyt fiber diett. Inkluderer massevis av frukt og grønnsaker i kostholdet plan. Litt salt er greit, men snakk med legen din om din egen personlige saltinntaket. Rødvin, i moderate mengder, har også blitt sagt å senke blodtrykket. Som med all alkohol skjønt, bare ikke overdriv det, eller du vil gjøre mer skade enn godt i kampen mot hypertensjon.

Trinn 1. Miste litt vekt.
Trinn 1. Miste litt vekt.

Så vel som å spise riktig, må du slutte å røyke. Hvis du har høyt blodtrykk, og du er en røyker, har du en stor risiko for å få slag. Forhindre dette ved å sparke røyking vane permanent.

Trinn 4

Får nok mosjon. Sammen med et godt kosthold og sunnere vaner, bør du også øke det daglige mosjon. Det trenger ikke å være noe sprek - selv moderat aktivitet hele dagen kan bidra til å få blodsirkulasjonen i gang og unngå høyt blodtrykk. Aerob trening er den beste form for trening for de som ønsker å senke blodtrykket. Så gjør det til en vane å ta noen livlig turer i løpet av dagen. Hunden din vil elske den ekstra utendørs tid med deg, og hjertet ditt vil takke deg så godt. En sunn livsstil er den beste måten du kan forebygge høyt blodtrykk.