E2h

Hvordan å lindre PMS symptomer med riktig ernæring

For mange kvinner

For mange kvinner, kan PMS, ellers kjent som premenstruelt syndrom, være ødeleggende hver måned. Det begynner vanligvis ca 5-11 dager før selve menstruasjonen, og når syklusen starter, symptomene forsvinne. Det er mange symptomer forbundet med PMS, men de vanligste er: tretthet, hodepine, væskeansamling, magekramper, vektøkning og depresjon.

Det er noen måter du kan lindre PMS symptomer. Hva du spiser kan gjøre en stor forskjell i livet ditt. Ved å ha et sunt kosthold, kan du hjelpe deg selv komme gjennom dagen, og mat valg som du gjør, kan bidra til å redusere PMS. Det er visse matvarer og legemidler for å holde seg unna slik som sukker, alkohol, salt, røyking og koffein. Disse har en tendens til å forsterke symptomene med PMS.

Å spise for mye sukker kan føre til at blodsukkeret til å svinge

Å spise for mye sukker kan føre til at blodsukkeret til å svinge, noe som i sin tur fører deg til å bli irritabel Alkohol har en tendens til å gjøre brystene såre og det kan også senke blodsukkernivået som kan gjøre dine PMS-symptomene verre. Saltet at du spiser fører deg til å ha det bloaty følelse fordi det gjør deg beholde vann. Røyking svekker immunforsvaret og øker din nervøs spenning. Du kan ha koffein, men det er en god idé å ha mer enn to kopper om dagen, fordi jo mer du har, jo mer irritable du bli.

  • Det er best å ha flere små måltider om dagen. Matvarer som pasta, korn, ris og bakt potet er gode valg fordi disse karbohydrater vil bidra til å øke din energi og opprettholde blodsukkernivået.
  • Spis matvarer som er rike på kalsium, som melk, yoghurt, ost, brokkoli og røde kidneybønner. Dette vil bidra til å redusere bloatiness og vil forbedre humøret og gjør deg i stand til å konsentrere seg mer effektivt.
  • Prøv å spise mer grønne grønnsaker som disse inneholder Vitamin E og vil bidra til å redusere ømme bryster i forbindelse med PMS.
  • Spis rikelig med frukt, da dette vil avlaste dine følelser av forstoppelse.
  • Meieriprodukter og rødt kjøtt har høye nivåer av mettet fett som produserer mer østrogen og fører til en ubalanse i hormonene dine. Det er en god idé å redusere spising av mettet fett å balansere hormon nivået.
  • Omega 3 fettsyrer er gode kilder til ernæring som vil hjelpe med PMS. Eksempler på disse er sardiner, tunfisk, laks og valnøtter.
  • Urtete er viktig da dette vil redusere kramper. Du kan selv finne spesielle te i helsekostbutikker kalt 'PMS Tea.

Hvordan å lindre PMS symptomer med riktig ernæring. Å spise for mye sukker kan føre til at blodsukkeret til å svinge.
Hvordan å lindre PMS symptomer med riktig ernæring. Å spise for mye sukker kan føre til at blodsukkeret til å svinge.

Noen ganger er det vanskelig å få alle de næringsstoffene du trenger i maten du spiser, og det er gunstig å ta kosttilskudd som inneholder jern, vitamin C og vitamin B. Du bør snakke med legen din før du tar noen kosttilskudd.