E2h

Hvordan å lære om kreft i bukspyttkjertelen diagnosen prosessen

Bukspyttkjertelen er en veldig spesiell organ i kroppen som utskiller ulike typer av essensielle væsker og hormoner. Bukspyttkjertelen kan lage insulin, adrenalin, og selv magesyren som hjelper kroppen å fordøye maten som er blitt spist. En av de mest alvorlige problemer som bukspyttkjertelen kan støte er bukspyttkjertelkreft. Her er hvordan du kan lære om kreft i bukspyttkjertelen diagnosen prosessen.

  • Familiens historie. En av de beste måtene å finne ut om du bør få deg behandlet for kreft i bukspyttkjertelen er ved å se på familien din historie. Selv om familiens historie ikke vil være i stand til å fastslå klart og med absolutt sikkerhet om en person vil ha kreft i bukspyttkjertelen, er det vanligvis en god måle av muligheten for at noen vil utvikle kreft i bukspyttkjertelen.
  • Prøver. Neste, folk som er mistenkt for å ha kreft i bukspyttkjertelen begynner ofte sin diagnose prosessen med blod-og urinprøver. Disse prøvene blir samlet og deretter testet for tilstedeværelse av forskjellige forbindelser og kjemikalier som kan bety at cancercellene er til stede i kroppen. Bortsett fra blod-og urinprøver, kan biopsier av bukspyttkjertelen med tas, selv om biopsi er ofte den siste fremgangsmåte for å bli utført, og brukes bare hvis det er mer bevis at bukspyttkjertelen kan ha kreft. Ellers vil de fleste leger ikke utføre biopsi, selv om det er bare en minimal invasiv prosedyre.
  • Barium svelger. En annen måte å hindre og diagnostisere om en viss person har kreft i bukspyttkjertelen er ved å gjøre bruk av barium. Den barium svelge er en teknikk i medisin der pasienten er gjort for å ta i en løsning som har en liten mengde av barium. Barium er synlig gjennom en X-ray og lar legene å se om det er kreft i bukspyttkjertelen når barium løsningen når magen området.
  • CT og MR skanner. En annen populær måte å diagnostisere kreft i bukspyttkjertelen er gjennom bruk av CT-skanning og MR skanner. CT-skanning er i utgangspunktet en høyteknologisk røntgen som kombinerer flere skanninger til en datamaskin, slik at legene vil kunne se innsiden av kroppen klart. MRI, eller magnetisk resonanstomografi, er en avsøkning som gjør bruk av magneter for å få en visualisering av kroppen. Dette kan du også legene peer tydelig inn i kroppen og se etter tegn på svulster eller kreftsvulster.
  • Ny mening. Hvis legen din forteller deg at du har kreft i bukspyttkjertelen, kan du også vurdere å få en second opinion fra en annen lege. Kreft i bukspyttkjertelen er en svært alvorlig sykdom og behandlinger er kostbart og kan være ganske smertefullt. Før du starter behandlingen, bør du vurdere å få en second opinion først, slik at du er sikker på at du virkelig har kreft i bukspyttkjertelen.


Hvordan å lære om kreft i bukspyttkjertelen diagnosen prosessen. Familiens historie.
Hvordan å lære om kreft i bukspyttkjertelen diagnosen prosessen. Familiens historie.

Til slutt, prøv å lese om symptomer på kreft i bukspyttkjertelen, og prøv matchende disse med din egen. Jo mer du vet og jo mer du leser opp om emnet, jo mer vil du vite om den diagnostiske prosessen.