E2h

Hvordan å følge en flytende diett

En flytende diett er vanligvis foreskrevet i forberedelse til medisinske prosedyrer eller utvinning fra visse typer kirurgi som involverer munn eller gastrointestinale organer. To typer flytende diett følges: den klare flytende diett og full flytende diett.

En klar væske diett holder deg godt hydrert og slipper når full diett anbefales ikke. Det er vanligvis nødvendig før tester og prosedyrer som koloskopi som krever ingen mat i magen, og trenger tarmer å bli renset ut. For intestinal sykdom, diaré, oppkast, kvalme og visse fordøyelsesproblemer, kan en klar væske kosthold også være foreskrevet.

Hvordan å følge en flytende diett. Forstå forskjellen mellom en klar væske kosthold og en full flytende diett.
Hvordan å følge en flytende diett. Forstå forskjellen mellom en klar væske kosthold og en full flytende diett.

Men siden det ikke kan gi nok kalorier og næringsstoffer kroppen trenger på lang sikt, bør en klar væske diett ikke følges i mer enn noen få dager. En full flytende diett, på den annen side, er i mellom klar væske og en myk mat diett i skillet. Mens det er veldig mye væske i magen, leverer den mer kalorier sammenlignet for å fjerne flytende diett. Denne typen diett er spesielt lurt hvis du har problemer med å tygge eller spise mat. Likevel er det ikke bra for en ellers sunn, aktiv voksen å prøve å overleve på denne dietten for lange perioder av gangen.

  1. Forstå forskjellen mellom en klar væske kosthold og en full flytende diett. Vet hvilke matvarer er egnet for hver type og hvilke som ikke er tilrådelig. Den klare væsken kosthold inneholder transparente eller klare flytende matvarer som rent vann, fruktjuice minus masser, frukt punch, buljong eller consommé, klare brus, te eller kaffe uten krem, honning, vanlig gelatin, is spretter uten frukt masser og lignende . Med en full flytende diett, kan du forbruker gjennomsiktige væsker og mat med glatt konsistens som kjøttkraft, kullsyreholdige drikker, kaffe og te, fruktdrikker og frukt punch, fersk og frossen yoghurt, smør, milkshake, vanlig gelatin, vanlig cornstarch pudding, most poteter i en suppe eller buljong, raffinert kokt korn, myk vaniljesaus, anstrengt lemonade, blandet suppe, iskrem, flytende måltid erstatninger, og så videre.
  2. Hvis du skal sende deg til en diett plan, enten det er en klar væske diett, full flytende diett, eller myk mat diett, er det viktig å søke råd fra legen din for å kjenne og følge bestemte instruksjoner. For hvilken grunn du trenger å gjennomgå en flytende diett? Legen din eller en ernæringsfysiolog er riktig person til å gi deg diett programmer som vil hjelpe deg mest. En liste over matvarer og retningslinjer skal gis til deg, som du er nødt til å holde seg til for å oppnå ønsket resultat. Hva du ikke bør spise er like viktig å legge merke til så vær klar over matvarer du ikke skal forbruke mens du er på en flytende diett program. Hvis du blir bedt om å følge en grapefrukt diett, lære å kontrollere dine krav for andre matvarer.
  3. Nøye følge programmet utviklet for kostholdet ditt. Følg nøyaktig beløp eller størrelse matserveringa. Hvis du begynner å miste vekt eller hvis du begynner å føle seg svak, informere legen din eller din ernæringsfysiolog. I et slikt tilfelle kan du få en endring av kosthold program ved å gi deg mat som er høyere i protein og kalorier. Ikke nøl med å kontakte legen din for spørsmål som angår ditt spise program og fysiologiske velvære.

Være ansvarlig for alt som foregår i kroppen din, som du er den som vet og føler endringene etter forbruk all slags mat. Når det anbefales at du følger en bestemt diett plan, diskutere med legen din om det finnes andre alternativer du kan ta bør du ikke føler deg komfortabel med en flytende diett.