E2h

Hvordan velge glukosamin kosttilskudd

Glukosamin er et naturlig kjemisk stoff som finnes i leddene i kroppen vår. Det er i utgangspunktet nødvendig for å reparere eventuelle skader på vår brusk og ledd. Leddgikt folk vanligvis tar Glucosamine kosttilskudd ikke bare for felles reparasjon, men også for smertelindring. Kosttilskudd Glucosamine kosttilskudd er utledet fra skalldyr som krabbe, hummer eller reker. Hvis du er allergisk mot skalldyr, kan det være lurt å vurdere å ta en plante-baserte glukosamin. Tar det alene er nok, men noen studier antyder smerter og betennelser ledelse er mest effektiv når glukosamin kombineres med chondroitin. Siden glukosamin brukes til å helbrede og danne brusk, andre brusk og ledd-relaterte sykdommer kan også styres ved å ta glukosamin kosttilskudd. Hvis du lider av noen felles sykdommer og ønsker å ta glukosamin kosttilskudd, her er hvordan du skal velge hvilken type som er best for deg.

Hvordan velge glukosamin kosttilskudd. Vurdere din medisinske historie.
Hvordan velge glukosamin kosttilskudd. Vurdere din medisinske historie.

  • Spør legen din. Hver enkelt logisk person ber om konsultasjon før du tar noen kosttilskudd som kan påvirke sykdommen hans. Det samme gjelder her for glukosamin kosttilskudd. Siden legen er den primære person som vet alt som går med sykdommen din, er det bedre å konsultere ham først før du tar noen supplement. Det kan føre til negative effekter på noen medisiner eller behandling du for øyeblikket tar. Bedre være safe than sorry. Husk at glukosamin er bare bra for folk som lider av felles-relaterte sykdommer. Hvis sykdommen er andre steder, vil det ikke fungere.
  • Vurdere din medisinske historie. Hvis du har andre plager som diabetes eller hvis du er gravid, kan legen fraråder å ta glukosamin i det hele tatt. Glukosamin kan påvirke insulin nivåer og dens effekt på graviditet er ukjent. Være forsiktige.
  • Gjennomgå allergi historie. Noen merker av glukosamin kosttilskudd har lagt ingredienser som kan forårsake overfølsomhetsreaksjoner. Husk å alltid sjekke etiketten og rådføre seg med legen din om merket på glukosamin du ønsker å ta.
  • Velge riktig merke. Kun trygge legemidler og kosttilskudd er godkjent av Europa Pharmacopeia (USP). Se etter USP forseglingen på flasken før du kjøper den.
  • D ecide en passende form for supplement. Glucosamine kosttilskudd er funnet i tablett, kapsel, eller i sirup form. Velg riktig skjema for deg eller ta kontakt med legen din.
  • Vurdere å ta kombinerte kosttilskudd. Fleste glukosamin kosttilskudd er kombinert med enten chondroitin eller MSM (Methylsulfonylmethane). Disse additiver er sagt å øke den anti-inflammatorisk virkning av glukosamin. De fleste mennesker med moderat til alvorlig slitasjegikt ta kombinasjon kosttilskudd for smertelindring. Også disse kombinerte stoffer er vanligvis billigere enn de rene de siden doseringen er mindre.
  • Beregn vekten din. Doseringen av glukosamin kosttilskudd vanligvis avhenger av vekten din. Men de fleste leger foreskrive 1500 mg i døgnet. Dette kan endre seg i løpet av behandlingen avhengig av din respons til medisinering. Hvis du er usikker, bør du kontakte lege.
  • Overvåke tilstanden for tre måneder. Ikke alle mennesker reagerer godt på glukosamin behandling. Hvis du ikke ser noen bedring i løpet av tre måneder, deretter slutte å ta den. Du vil bare kaste bort penger.


Selv om glukosamin kosttilskudd er sagt å være naturlig, det er alltid en mulighet for at det ikke vil fungere eller kan forårsake skade. Alle kropper er spesialtilpasset, så husk alltid å først konsultere med legen din.