E2h

Hvordan legge til mer MUFA (enumettet fett) til kosthold

MUFA eller enumettet fett er fettsyrer som normalt kommer fra planter

MUFA eller enumettet fett er fettsyrer som normalt kommer fra planter. De er også ofte kalt "godt fett" fordi de ikke forårsaker tilstopping av blodårene som fører til flere sykdommer hvorav de fleste er livstruende. De er utprøvd og testet, og har også blitt brukt av gamle sivilisasjoner som en del av deres kosthold på grunn av sine helsemessige fordeler. De er også fylle og tilfredsstille sult på tross av deres lave kalori-innhold. Det er 5 grunnleggende matvarer som utgjør MUFA, nemlig: Nøtter og frø, avocadoes, oliven, sjokolade og oljer. Legge MUFA til kosthold sikrer deg en sunnere livsstil og lavere risiko for sykdom.

Følgende er noen forslag til måter for å legge MUFA til ditt daglige kosthold:

  • Lag din egen fondue. Bruk mørk sjokolade som dip din.
  • Når du forbereder din favoritt salater, er ekstra virgin olivenolje en god dressing hvor du kan få din MUFA. Bruk olivenolje pesto for pasta saus i tillegg.
  • Andre alternativer i piske opp salater ville være å legge nøtter som mandler, pekannøtter eller macadamia, for å nevne noen. De smaker godt, legg crunch, og er sunt også.
  • Naturlig peanøttsmør er en velsmakende dip for frukt skiver som epler og bananer.
  • Hengi seg til guacamole ikke bare som pynt, men som en salat i tillegg.
  • Når du har korn eller yoghurt til frokost, dryss med MUFA rike nøtter for en velsmakende og sunt måltid. En annen deilig tillegg til korn er sjokoladebiter.
  • Butters som inneholder nøtter er en rik kilde til MUFA. Bruk dem som en spredning for kjeks eller hele hvete brød. Peanut smør og gelé smørbrød, som minner om vår barndoms dager, er flott å ha som et måltid eller bare for å snack på når du begynner å føle disse sultfølelse satt i.
  • For kjøtt oppskrifter som krever breading til steking, er gode erstatninger for brødsmuler knust nøtter. Når du steker, bruk rapsolje eller olivenolje i stedet for vanlig matolje.
  • Lin frø kan legges til yoghurt og salater så vel for en næringsrik og velsmakende snack.
  • En enkel, men tilfredsstillende lunsj kan bestå av en grønnsak burger toppet med avocado salsa og plassert på en hel korn bun. Tortillas med bønner, salsa og avocadoes er også en god idé for lunsj eller middag.

Det er så mange varianter du kan legge til ditt MUFA kosthold

Hvordan legge til mer MUFA (enumettet fett) til kosthold. Butters som inneholder nøtter er en rik kilde til MUFA.
Hvordan legge til mer MUFA (enumettet fett) til kosthold. Butters som inneholder nøtter er en rik kilde til MUFA.

Det er så mange varianter du kan legge til ditt MUFA kosthold. Matvarer som inneholder denne "gode fettstoffer" er ikke bare sunt, men er også deilig, og det er derfor det er en ideell måte å miste vekt og holde kroppen i form. Det er så mange sykdommer som er forårsaket av dårlige matvaner som resulterer i overdreven vektøkning. Parkinsons sykdom, høyt blodtrykk og interne betennelser, sammen med hjerte plager er bare noen få av disse medisinske tilstander. MUFA senker disse risikoene sterkt. Opprettholde en sunn livsstil er så viktig hvis vi ønsker å leve gode og produktive liv. Spise riktig er grunnleggende, og med hjelp av MUFA, kan vi oppnå vårt mål om gjenværende fysisk form for en lang, lang tid.