E2h

Hvordan du velger den beste mat valg for en diabetiker

Å leve med diabetes kan være en svært utfordrende situasjon

Å leve med diabetes kan være en svært utfordrende situasjon. Du må være forsiktig, spesielt om maten du spiser. Selv om diabetikere generelt er forbudt å spise visse typer mat, betyr ikke dette at du, eller en du er glad som er diabetiker, kan ikke lenger nyte gleden av å spise. Som et spørsmål om faktum, har en diabetiker fortsatt mange typer deilig mat å velge mellom. Disse typer mat er kjent for å være naturlig trygt for diabetikere å spise. Det er noen matvarer som du må spise mindre av, også.

Denne artikkelen drøfter noen tips som en diabetiker. eller noen som bryr seg for en diabetiker kjær, kan vurdere når du velger mat som ikke vil ytterligere øke blodsukkernivået.

Hvordan du velger den beste mat valg for en diabetiker. Sjekk etiketten av pakket mat.
Hvordan du velger den beste mat valg for en diabetiker. Sjekk etiketten av pakket mat.
  1. Vit hva du spiser. Hemmeligheten, faktisk, til god ernæring er å være kresen. Slik at du kan velge godt, må du være bevisst på hva du spiser. Dette er en veldig viktig regel for diabetikere som trenger å ta kontroll over kostholdet.
  2. Sjekk etiketten av pakket mat. Nesten alle etikettene på matemballasje bærer ikke bare råvarer, men også de ernæringsmessige fakta. Vær oppmerksom på mettet fett og høyt sukker innhold. Legg merke til det totale karbohydrat-og sukkerinnholdet av stivelse, fiber og sukker-komponenter til de emballerte mat. Det som teller er ikke den type karbohydrat, men den totale mengden karbohydrater.
  3. Begrense karbohydrat inntaket. Karbohydrater komme i tre former: komplekse karbohydrater slik som stivelse, sukker og fiber. De er kjent for å jekke opp blodsukkeret. Så, legg et lokk på forbruket av mat rik på karbohydrater.
  4. Spise nok frukt og grønnsaker, men ikke for mye. Frukt og grønnsaker, særlig grønne og frodige type grønnsaker, generelt ikke inneholder så mye naturlig sukker som andre. Den naturlige sukkeret i frukt og grønnsaker kan fortsatt øke blodsukkeret, vet du. Sopp er trygge å spise. Så, neste gang du grunner på din salat plate, velge hvilken frukt eller grønnsak du trenger å sette av.
  5. Ikke glem protein inntak. Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt er gode kilder til protein og kalsium, som er avgjørende for kroppens funksjon. Men, velger lav-fett slag. Du kan fortsatt spise kjøtt, også. Bare spise moderat. Skinn kylling bryst, for eksempel, er rik på protein som er fisk. Det er også en god idé å gå for magert kjøtt og å fjerne alle synlige spor av fett før matlaging kjøttet.
  6. Gi etter for din søt tann, men ikke gi etter for mye. De fleste søtsaker og desserter tjene en enorm mengde totale karbohydrater og sukker selv i meget små porsjoner. Når du nyte din søt tann, sørg for å konsumere bare en svært liten porsjon. Nøkkelen, igjen, er å spise riktig mengde med omhu.

Rett og slett fordi du er diabetiker betyr ikke at du trenger å sulte eller frata deg av en sunn gastronomisk opplevelse. Du kan i utgangspunktet spise nesten alt som alle andre kan, men du bør spise med måte og bør spise mindre av de matvarer som jack opp blodsukkeret.