E2h

Hvordan gjenkjenne hjerneskade typer og symptomer

Hjerneskade kan være mer vanlig enn du tror

Hjerneskade kan være mer vanlig enn du tror. Enhver hendelse som kan føre til hodeskade eller spinal skade kan ha skader finne veien til hjernen. Statistikk viser at hjerneskade kan helt debilitate en person. Det er viktig å vite, da, hvilke typer hjerneskade og hva de har symptomer. På den måten kan du kjenne hvilke farer for å unngå. Du kan også gjenkjenne tidlige symptomer på hjerneskade og søke rehabilitering for en rask utvinning. Du kan også få juridisk rådgivning på ulykker som fører til hjerneskade, og råd fra en forening som kan hjelpe deg med å håndtere traumatiske hjerneskader. Når det gjelder hjerneskade, før du handler, jo bedre. Her er litt informasjon som kan hjelpe:

Hvordan gjenkjenne hjerneskade typer og symptomer. Symptomer på hjerneskade.
Hvordan gjenkjenne hjerneskade typer og symptomer. Symptomer på hjerneskade.

Typer hjerneskade

 1. Hjernerystelse. En hjernerystelse er forårsaket av en rystende virkning på hjernen. Det er oftest forårsaket av sterke, plutselige slag mot hodet. Hvis du har ulykke av å få en hjernerystelse, vil du mest sannsynlig gå ut fra hjerneskade. Når du kommer til, kan du føle litt omtumlet. Du kan også midlertidig miste din visjon og følelse av balanse.
 2. Contusion. En kontusjon, på den annen side, oppstår når virkningen er sterk nok til å faktisk blåmerke hjernen. Blåmerke vil føre til at berørte området av hjernen til å hovne opp, trolig på grunn av noen blødning.
 3. Skallebrudd. Selv om ikke direkte en skade av hjernen, kan en skallebrudd forårsake betydelig hjerneskade. Sprekkdannelser i hodeskallen kan forårsake de skarpe kantene til benbrudd å skjære inn i hjernen, som resulterer i en spesielt grusomme hjerneskade. Avhengig av hvor alvorlig bruddet, kan det være kraftig blødning involvert.
 4. Hematom. Noe kan også gå galt med hjernen din blod. En hematom oppstår når blodpropp, vanligvis som en hjerne er blødning. Dette vil skape en annen brak i hjernen og kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Disse skadene kan oppstå sammen med noen hodeskade

Hjerneskade kan være mer vanlig enn du tror. Disse skadene kan oppstå sammen med noen hodeskade.
Hjerneskade kan være mer vanlig enn du tror. Disse skadene kan oppstå sammen med noen hodeskade.

Disse skadene kan oppstå sammen med noen hodeskade. Noen, som en hjernerystelse, har en umiddelbar effekt. Andre, som et hematom, kan gå gjennom uoppdaget i flere uker. Det samme gjelder for enhver spinal skade. Som sådan, er det viktig at du rådfører deg med en lege umiddelbart dersom du føler følgende symptomer på hjerneskade:

Symptomer på hjerneskade

 • Stadig kraftigere og tilbakevendende hodepine
 • Unormal tretthet
 • Vedvarende kvalme
 • Uforklarlige irritabilitet
 • Forvirring
 • Utvidede pupiller
 • En merkbar vanskeligheter med å gå
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Blodig utflod fra ørene eller nesen
 • Oppkast
 • Anfall eller kramper
 • Svakhet
 • Nummenhet i lemmer

Hvis du opplever noen av disse symptomene etter å ha fått noen skade på hodet eller ryggraden, kontakt legen din umiddelbart. Hjerneskade er en svært alvorlig sak. Mange har mistet livet, eller evnen til å fungere skikkelig, på grunn av hjerneskade. Planlegge en avtale med en nevrolog så snart du kan, slik at en riktig diagnose kan gjøres. Jo raskere du vet hva det nøyaktige problemet er, jo raskere din utvinning kan skje.