E2h

Hvordan å slå leddgikt

Det er anslått at 43 millioner europeere kjemper de ødeleggende effektene av leddgikt hverdags. Dette har vidtrekkende implikasjoner ikke bare for de som er direkte berørt, men også for vår nasjon som helhet i form av helsekostnader. Som vår befolkningen fortsetter å alder og andre helsemessige problemer som fedme kommer inn i bildet, fortsetter antallet som er berørt av leddgikt å stige.

Det er to store klasser av leddgikt. Den vanligste kalles artrose (OA) og oppstår når det er en nedbrytning i brusk rundt ett eller flere ledd i kroppen. Den andre kategorien av leddgikt er revmatoid artritt (RA), preget av et immunsystem angrep på leddene i kroppen forårsaker varme, smertefull hevelse og misdannelse.

Hvordan å slå leddgikt. Revurdere din diett:>.
Hvordan å slå leddgikt. Revurdere din diett:>.

Bortsett fra genetiske bidragsytere i å bestemme de som kan bli påvirket av OA og RA, er det forebyggende strategier du kan benytte for å redusere risikoen for å utvikle disse forholdene. Følgende tips bør vurderes et utgangspunkt i arbeidet med å slå leddgikt.

 1. Revurdere din diett:> Ernæringsmessige anbefalinger for et sunt kosthold er spesielt viktig for de med leddgikt. Et sunt kosthold bør være rik på hele korn, belgfrukter, fisk, frisk frukt og grønnsaker. For de med leddgikt, er det avgjørende å inkludere minimalt fem porsjoner av Omega-3 fettsyrer per uke. Den anti-inflammatoriske egenskaper Omega-3 oljer er viktige komponenter i en anti-leddgikt diett og gi naturlig smerte reduksjon.

  Det er også viktig å eliminere forbruk av bearbeidet mat. Bearbeidet mat (som snacks og forberedt pakket mat) er fullpakket med visse inflammatoriske Omega-6 oljer, inkludert slike oljer som cottonseed olje, peanut olje, maisolje, og solsikkeolje.

  Rådfør deg med din lege:>. Få flytte:>.
  Rådfør deg med din lege:>. Få flytte:>.
 2. Rådfør deg med din lege:> Det har vært mye presse om tilskudd for å lette effektene av leddgikt. Noen av disse inkluderer kosttilskudd glukosamin, chondroitin, og øker inntaket av slike vitaminer som A, C, D, og E for å nevne noen. Mens kosttilskudd kan være gunstig i noen tilfeller er det best å diskutere disse alternativene med legen din før du starter et supplement regime. Noen kosttilskudd kan samhandle med reseptbelagte medisiner, så det er ikke lurt å hoppe i uten å søke råd først. Med en sunn diett, kan det ikke være nødvendig å ta ytterligere vitaminer hele tatt.

  Reseptbelagte anti-inflammatoriske medisiner kan også være foreskrevet for de som allerede opplever virkningene av leddgikt. Disse stoffene er nyttige i å holde symptomene i sjakk, slik at OA og RA lider kan føre en mer normal og symptom fritt liv.

 3. Få flytte:> Feilaktig mange med leddgikt anta at trening er utelukket og dreier mot et stillesittende liv. Trening er en kritisk komponent i kampen mot leddgikt. Fordelene med regelmessig mosjon er en reduksjon i leddsmerter, stivhet, økt fleksibilitet, bedre utholdenhet og styrke. Øvelsen ikke bare kamper utenfor leddgikt, men også fører til bedre generell velvære ved å forbedre søvn, hjelpe til vektkontroll, og forbedre din psykiske utsikter. Etter diskutere dette med legen din, er det best å begynne forsiktig og flytte til strengere aktiviteter som tillatt. Mange leddgikt sufferers finner svømming å være et flott utgangspunkt, og deretter gå videre til aktiviteter som golf, yoga og vekttrening.

Informasjonen beskrevet her, men på ingen måte en all-inclusive liste over anbefalinger, vil bidra med forebygging og kontroll av leddgikt. For å få en jump-start på slo leddgikt, er det avgjørende å gjøre noen enkle endringer i ditt kosthold, livsstil og aktivitetsnivå. Du trenger ikke stille lide virkningene av leddgikt, det er mye du kan gjøre for å forebygge leddgikt eller holde den i sjakk.