E2h

Hvordan du utfører nebulization

Når du har noen i familien som har astma, og det er mer av en hassle å gå til sykehuset for å ha nebulization gjort, er neste praktiske skritt for å faktisk ha din egen forstøver maskin hjemme. Of course, sammen med medisiner som legen har gitt, må du følge noen enkle instruksjoner om hvordan du utfører en nebulization.

  1. Klargjør maskinen. Det er faktisk forskjellige instruksjoner om hvordan du setter opp din forstøver, fordi det er noen variasjoner i nebulizers avhengig av produsenten. Så sørg for at du har din manuell med deg når det er din første gang du setter den opp for bruk. Sjekk også maske eller munnstykke for smuss og rengjør den før du bruker den, eller la noen andre bruke den. Men selv om disse er de viktigste delene, sørg for at røret og selve maskinen er rene.
  2. Plasser medisiner. Noen leger gir en medisinering av to typer væske skal plasseres i forstøver selv om noen bare gi ett. Sørg for å lese legens instruksjoner, sammen med instruksjoner fra hjemmet nebulizer manualen. Det er en spesifisert cup hvor du kan plassere den medisinen så sørg for at den er forseglet i før du slår på maskinen. Ta oppmerksom på at en pediatrisk forstøver ville ha ulike krav til det av en voksen, så må ekstra forsiktighet utføres i å plassere medisinering. Legen kan ha pekt på behovet av å anvende bare et lite volum av medisinen i stedet for den fulle dose. Igjen, se legens instruksjoner og nebulizer manuelle.
  3. Fest munnstykket eller masken. Sørg for at du er skarp munnstykket riktig og at du kan puste gjennom det komfortabelt. Hvis du bruker en maske, sørg for at ingen av tåken kommer ut gjennom noen side av den, slik at du kan få full nytte av medisinen plassert der. Drikker trykk på kopp medisinering slik at den kan dugger fordi det kan være en tendens til at de alle holdes på den ene siden.
  4. Sitt komfortabelt. Når munnstykket eller masken er på plass, skru på maskinen og innhalere og puster på en vanlig tempo. Dette gjør at medisiner for å bosette seg i luftveiene. Du kan prøve å holde pusten for høyst ti sekunder før exhaling å få det meste av medisiner i luftveiene.
  5. Monitor. Forstøveren behandlinger må overvåkes nøye fordi denne type terapi ikke vil være fullt så effektiv hvis masken ikke er riktig satt på eller medisiner ble ikke satt riktig plassert. Du må sjekke for tilkoblingene før du slår den på og under nebulization prosessen. Oftere enn ikke, vil medisinen være helt dugger i 15 til 20 minutter. Maskinen vil gi en lyd når legemidlet er fullt fortært.

Utføre nebulization er ikke så vanskelig som du kanskje tror

Hvordan du utfører nebulization. Fest munnstykket eller masken.
Hvordan du utfører nebulization. Fest munnstykket eller masken.

Utføre nebulization er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Men forsvarlig omsorg må overholdes før, under og etter inngrepet for å sikre din helse eller helsen til den personen som bruker forstøver. Husk å vaske munnstykket eller masken med varmt vann etter bruk og tørk den før de lagres på et tørt sted for neste gangs bruk.