E2h

Hvordan å behandle en punktert lunge

Pneumothorax er den formelle betegnelsen på en punktert lunge

Pneumothorax er den formelle betegnelsen på en punktert lunge. Det skjer når lungen kollapser fordi det er ikke noe undertrykk i den. Den punktering av lungen er forårsaket av traumer på brystet forårsaket av enten en ulykke eller en bestemt terapeutisk og diagnostisk prosedyre. Den har to grupper: enkel sak og vanskelig sak. Årsaker til Pneuomothorax er også klassifisert i to: akutte årsaker og kroniske årsaker. Pneumothorax kan spontant oppstå på grunn av en sprukket vev i lungene. Dette skjer stort sett til menn, vanligvis til de som har Marfans syndrom. Det er en sykdom knyttet til bindevev. Det gjør lungenes veggene skjør og svært utsatt for å rive. Kronisk fører gjelder for kroniske lungelidelser som emfysem og astma. Kroniske og akutte infeksjoner kan også føre til punktering av lungene. Brystskader som brukne ribbein eller knivstikk kan også føre til kollapset lungene. Instruksjonene nedenfor skal gi deg det grunnleggende om behandling punktert lungene.

Hvordan å behandle en punktert lunge. Gjøre bruk av konservativ behandling.
Hvordan å behandle en punktert lunge. Gjøre bruk av konservativ behandling.
  • Gjøre bruk av konservativ behandling. For pasienter som viser symptomer (asymptomatiske pasienter) med bare et enkelt tilfelle av pneumothorax, øke luften re-absorpsjon inne i tette hulrom bruk av oksygen.
  • Begrense inntak av pasienten. Se til at når pasienten er under observasjon, må ingen væsker bli fortært. Pasienten kan være i stand til å gjenoppta vanlig diett når det allerede finnes en plassert brystslange og hvis det allerede finnes en klar bedring fra sedasjon. Når en pasient har en brystslange kan bevegelsen være begrenset. I tilfeller der pasientens lege ikke er erfarne i brystet rør, bør du oppsøke en kirurg.
  • Sett brystet tube. Når du arbeider med enkle pneumothorax, behandle traumer pasienten ved å sette brystet tube. Tilfeller som dette kan slå til spenning pneuomothorax hvis overtrykk brukes.
  • Gjør et kirurgisk inngrep. Ved store og symptomatisk pneuomothoraces, har en kiste tube plassert og et kirurgisk inngrep utført. Umiddelbart dekomprimere spenning pneumothorax ved hjelp av en nål torakotomi deretter sette brystet tube.
  • Kan vurdere sclerotherapy. Når du arbeider med pasienter med cystisk fibrose og opplever hyppige pneuomothoraces, ta hensyn sclerotherapy. Dette kan muligens redusere mengden av tilbakefall i fremtiden uten å ty til torakotomi, pleurodesis, eller video-assistert thoracoscopies.

Selv om en punktert lunge måtte bli behandlet på et sykehus eller legevakten, kan førstehjelp kit fortsatt brukes hvis det er et åpent sår. Bruk din kit å behandle kledd området. Du kan plassere vaselin gasbind over nevnte såret for å hindre at offeret fra å få luft inn i brysthulen. Å ha instruksjonene ovenfor, må du huske at du har å gjøre med en annens liv. Dermed er det forbudt å gjøre en prosedyre eller gå hvis du ikke er lisensiert til å gjøre det. Helsepersonell i dag har sin egen kompetanse, slik at du må sørge for at den enkelte plassere brystet rør og utføre andre prosedyrer er utdannet i å gjøre det. En punktert lunge er aldri hyggelig, men hvis det er rask behandling, kan symptomene være redusert og smerten kan reduseres.