E2h

Hvordan du tømmer øyet av avfall

Har noen fremmedlegemer i øyet kan være forstyrrende og farlig

Har noen fremmedlegemer i øyet kan være forstyrrende og farlig. Det er noen måter du kan fjerne rusk fra øynene trygt og effektivt. Den vanligste typen av fremmedlegemer som vi kan ha i våre øyne er øyevipper eller små støvkorn. Følg de enkle stegene under for å vite hvordan du kan fjerne dem trygt.

Her er fremgangsmåten for hvordan du kan fjerne øyet av rusk:

  1. Slappe av og puste. Noen mennesker har en tendens til å få panikk når de føler at de har noe inni øynene. Når du føler tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i øyet, slappe av og puste, slik at du kan fjerne rusk uten å føle nervøs.
  2. Sjekk din øyet. I det øyeblikket at du føler at du har noe i øyet, gå til et speil slik at du kan se hva som plager det. Trekk opp øyelokket på det angrepne øyet og inspisere øyeeplet. Hvis du ikke ser noe, trekke ned huden under øyet og inspisere den nedre delen av øyeeplet ditt. Det kan være en øyenvippe eller litt skitt.
  3. Prøv å fjerne rusk. Når du inspisere øyet, vil du mest sannsynlig ha en lettelse når du flytter øyelokkene eller området rundt øynene med en finger. Hvis du fortsatt har en urovekkende følelse, vil du kanskje å helle over med hodet ned. Dette kan fjerne rusk på øyet. Du kan også bruke fingeren, men dette forsiktig slik at du ikke vil klø øyeeplet.
  4. Prøv et par ganger. Det er greit hvis du ikke får rusk ut første gang. Du kan prøve på nytt. Det kan være lurt å stoppe for en stund hvis øyeeple begynner å bli rød og irritert. La øyet hvile før du begynner å prøve på nytt. Du kan også sette øyedråper på øynene dine til å lette irritasjon og få øyeeplet smurt.
  5. Blinke et par ganger. I noen tilfeller kan du bli kvitt rusk på øynene ved å blinke et par ganger. Øyet vil gi noen naturlig smøring i form av tårer og dine tårer kan vaske ut eventuelle rester som sitter fast inne øyeeplet ditt.

Dette er fremgangsmåten for hvordan du kan fjerne øyet av avfall

Dette er fremgangsmåten for hvordan du kan fjerne øyet av avfall. Hvis du fortsatt ikke har blitt kvitt avfallet etter å ha prøvd trinnene ovenfor, må du kanskje søke hjelp fra en profesjonell for å unngå å skade øynene dine. Hvis øyet er irritert av andre væsker, må du fjerne øynene ved å skylle den med vann. Etterpå går du til legen din for å få øynene sjekket ut.

For å hindre rusk fra å komme inn i øynene

Hvordan du tømmer øyet av avfall. Har noen fremmedlegemer i øyet kan være forstyrrende og farlig.
Hvordan du tømmer øyet av avfall. Har noen fremmedlegemer i øyet kan være forstyrrende og farlig.

For å hindre rusk fra å komme inn i øynene, kan du bruke briller eller solbriller når du går ut og eller bo i en vind sted. Øyelokkene og øyevippene vil kunne holde ut støv og annet rusk, men i noen tilfeller er de ikke nok. Det vil være bedre hvis du bruker verneutstyr over øynene dine slik at du ikke vil ha noen rusk skrive det.