E2h

Hvordan du kan unngå et slag


Et hjerneslag kan ha ødeleggende og permanente effekter på en person. Og det skjer ikke bare til eldre mennesker - med visse unge mennesker er i faresonen for å få slag. Vær oppmerksom på hvordan du og dine kjære kan unngå et slag ved å følge disse forslagene.

Trinn 1

Opprettholde en god kroppsvekt. For å unngå et slag, være snill mot hjertet ditt ved å holde kroppsvekten på et rimelig nivå. Sjekk inn foreslåtte BMI (body mass index) for din høyde, alder og kjønn. Deretter arbeide for å oppnå og opprettholde den vekten. Mindre kroppsvekt bidrar til et sunnere hjerte og sinn, som begge kan bidra til å forhindre et slag.

Trinn 2

Hvordan du kan unngå et slag. Opprettholde en god kroppsvekt. for.
Hvordan du kan unngå et slag. Opprettholde en god kroppsvekt. for.

Får masse mosjon. Aerob trening er også en fin måte å unngå et slag. Det holder blod bevegelige og bidrar til din generelle helse. Målet for minst en halv time av livlig aerobic aktivitet om dagen, som gåing, løping, sykling eller svømming. (Selvfølgelig, alltid snakke med legen din dersom du har noen preexisting medisinske tilstander som krever et begrenset mosjon regime.)

Så mye som det er godt å trene ofte, er det også viktig at du jobber litt tid for avslapping i dagen. Redusere stress, først av alt, ved å senke ansvar på jobben hvis mulig. (Dette vil bli lettere på hjertet ditt.) Deretter prøve noe som en yoga klasse eller meditasjon for å redusere belastningen på hjertet. Bringe en følelse av velvære for deg selv, og du vil hjelpe deg å unngå et slag.

Trinn 3

Spise riktig. Det er også viktig å spise riktig mat hvis du ønsker å unngå et slag. En diett lav på fett vil forhindre dårlig venen og arterien helse. Og god blodgjennomstrømning er avgjørende hvis du ønsker å unngå slag. En diett lav på fett, spesielt mettet fett som finnes i enkelte kjøtt og smør, vil redusere sjansene for helse komplikasjoner i fremtiden. Massevis av grønnsaker og hele korn er også gode mat å spise hvis du er bekymret for et slag. I utgangspunktet, unngå å spise noe som kommer til å være vanskelig på hjertet.

Trinn 1. Får masse mosjon.
Trinn 1. Får masse mosjon.

Alkohol og narkotika er ikke anbefalt heller, spesielt hvis du føler at du er i faresonen for et slag. Misbruker en av disse stoffene kan overarbeid ditt hjerte, og kan forårsake et slag i alle aldre.

Og selvsagt, bør du slutte å røyke. Røyking begrenser blodstrømmen gjennom vener og arterier, noe som kan føre til hjerneslag. Nikotin begrenser blodårene, sakker blodsirkulasjonen. Du ønsker å opprettholde en sunn blodstrøm for å unngå et slag, så kutte røyking vane umiddelbart.

Trinn 4

Hold et øye med blodtrykket ditt. Blodtrykket ditt kan være en god indikator på sjansene dine for å ha et slag også, så det er også viktig å overvåke den. Høyt blodtrykk setter ekstra stress og belastning på hjertet, som krever blodet til å pumpe raskere og båtene deres til å jobbe enda hardere. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, bør unngås for ikke å øke sjansene for et slag. Legen vil foreslå en passende blodtrykk for deg å satse på, og sørge for at du overvåke den ofte.

Det er også en god idé å overvåke blodsukkeret også. Diabetikere, eller enda borderline diabetikere, er spesielt utsatt for slag. Høyt blodsukker er tøff på blodårene dine, øke sjansene for et slag. Unngå slag ved å ha blodsukkeret testes regelmessig av legen din eller ditt lokale apotek, og foreta eventuelle nødvendige justeringer i spise-og mosjonsvaner.