E2h

Hvordan bruke koffein piller trygt

Kaffe har lenge vært en favoritt drikke under små og store samlinger

Kaffe har lenge vært en favoritt drikke under små og store samlinger, en klar bærebjelke til noe mat meny og enda en husholdning nødvendighet for de fleste. Koffein, som sin viktigste bestanddel, kan anses som ansvarlig for coining begrepet "kaffe avhengighet" på grunn av sin naturlig innbydende effekter. Men mange mennesker ikke vet at koffein er også funnet i andre favoritter som te, brus, energidrikker og sjokolade. I dag tar koffein på en ny form gjennom et genialt praktisk koffein pille.

Og med sin økende popularitet, særlig blant folk med stillesittende livsstil, eller de som er avhengig av den plutselige energi boost levert av koffein, er spørsmålet om vi bruker det trygt. I svare på det spørsmålet, er det bedre å spørre hvor mye koffein er for mye.

Hvordan bruke koffein piller trygt. Kaffe har lenge vært en favoritt drikke under små og store samlinger.
Hvordan bruke koffein piller trygt. Kaffe har lenge vært en favoritt drikke under små og store samlinger.

Kroppens toleranse for kaffe varierer fra person til person, men hvis vi ser på de ulike typer og former for tilberedning av kaffe, kunne vi ha et eksakt tall å tenke om. En enkel kopp kaffe eller et enkelt skudd av espresso inneholder:

  • Drypp Coffee - 115 - 175 mg
  • Espresso - 60 mg
  • Brygget - 80-135 mg
  • Øyeblikkelig - 65-100 mg
  • Koffeinfri (Brygget) - 3 til 4 mg
  • Koffeinfri (Instant) - 2 til 3 mg

En 30-grams sjokoladeplate inneholder mellom 20 til 60 mg koffein. En 375 ml soda har 40 mg, mens en 250 ml energidrikk pakninger 80 til 100 mg.

Siden koffein er en vanlig ingrediens i mange vekttap produkter.
Siden koffein er en vanlig ingrediens i mange vekttap produkter.

Ifølge helseeksperter, er en gjennomsnittlig person forbruker mindre enn 170 mg per dag trygt. Men i tilfelle du er redd dose din, her er noen tips for å gjøre ditt inntak av koffein en sunn vane:

  1. Når du har tatt pillene siden du ikke kan huske når, ta initiativ til å begrense inntaket sakte for å unngå over-irritabilitet eller hodepine, og noen andre abstinenssymptomer som kvalme, oppkast, tretthet og angst.
  2. Drikk rikelig med vann for å bekjempe sin vanndrivende eller dehydrerende effekt. En vanlig tommelfingerregel er å legge et glass vann til de anbefalte åtte glass om dagen for hver pille som du tar.
  3. Overvåk hjerterytme og puls. Hvis du har mer enn hundre slag per minutt, kan det bety takykardi eller rask hjerterytme, så det er best å stoppe å ta pillene og ta kontakt med kostholdsekspert.
  4. Under graviditet, tar koffein piller er en no-no som det kan føre til abort eller andre komplikasjoner.

Siden koffein er en vanlig ingrediens i mange vekttap produkter

Siden koffein er en vanlig ingrediens i mange vekttap produkter, mange mennesker tror at å ta koffein eller drikke kaffe hjelper dem å miste vekt. Dette regnes som en misforståelse i henhold til anerkjente kostholdseksperter og utøvere. Hva koffein gjør er en person mister vann, noe som i praksis gjør en person drikk rikelig med vann å gjøre gjengjeld, og dermed minimere følelsen av sult. Kroppens stoffskifte, vanninntak og overholdelse av din vekttap programmet, er hva som gjør en person miste vekt. Den europeiske College of Emergency Physicians har på opp over 265 tilfeller av medisinske komplikasjoner som følge av koffein overgrep, hvorav de fleste kom fra koffein piller.

Uten tvil, har koffein både kapasitet til å gjøre en persons helse noen gode og å sette noens liv ut av balanse, hvis misbrukt.