E2h

Hvordan å slutte koffein

Slutte koffein er vanskelig å gjøre, spesielt hvis du har vært avhengig av koffein fikse for år. Du kan oppleve bivirkninger når du plutselig slutte å ta koffein. Kunsten å slutte er å gjøre det gradvis. Du kan finne at å gå cold turkey ikke vil være effektive, som du ønsker. Det finnes også andre tips du kan bruke til å hjelpe deg med å bli mindre avhengige av koffein.

Hvordan å slutte koffein. Reduser mengden gradvis.
Hvordan å slutte koffein. Reduser mengden gradvis.

Her er noen av tipsene du kan bruke for å bli kvitt din koffein avhengighet:

  1. Identifisere. Identifiser alle koffeinholdige drinker du drikker hele dagen. Dette kan inkludere kaffe, ulike energidrikker og brus. Når du først prøver å slutte, ikke gjør det brått. Hva du kan gjøre er å finne noen alternativer for produktene som du drikker. Vanligvis kan du finne koffein-frie versjoner av disse drikkene.
  2. Reduser mengden gradvis. En av de beste måter å slutte koffein avhengighet er å gradvis redusere mengden koffein du tar i per dag. Minske kopper kaffe du drikker per uke. Gjør dette før kroppen blir vant til å ta bare én kopp kaffe per dag og til slutt slutte å drikke koffein.
  3. Alternative. Hvis du oppdager at du fortsatt er ute etter koffein når du har byttet til en koffein gratis drikke, hva du kan gjøre er å drikke en kombinasjon av de to. Den første uken, prøve å konsumere ¼ deler koffein frie blandet med ¾ vanlig drink. Den neste uken, splitte drikke 50-50. Den tredje uken, bruker ¾ koffein gratis drikke og ¼ vanlig å drikke og på den fjerde uken, eliminere koffeinholdige drikker helt.
  4. Avslapping. Sjansen er, vil du være grinete de første dagene når du finner ut at du ikke lenger kan ta din vanlige koffein drikke. Å ta tankene bort fra koffein, prøv en aktivitet som vil hjelpe deg å slappe av og glemme mangler koffein. Du kan ta en ferie eller gå og melde deg på yoga klasser. Dette vil gjøre at du konsentrere deg om å slappe av og ta tankene bort fra koffein.
  5. Finne et alternativ. Finn et alternativ som vil gi deg den samme effekten av å ta koffein. Når du trenger å våkne opp, kan du lytte til musikk som alltid får deg til å danse. Du kan også sprute ansiktet med kaldt vann eller ta makt naps. Du vil bli overrasket over hvor gjøre andre ting kan gå tilbake din energi nivå.
  6. Drikk mye vann. Annen ting du kan gjøre for å fremskynde prosessen med å eliminere giftstoffer fra kroppen din er ved å drikke mye vann. Abstinenssymptomene fra slutte koffein kan være irriterende. Jo mer vann du tar, jo raskere giftstoffer blir spylt fra kroppen din.

Dette er noen av de tips som du kan bruke når du prøver å slutte koffein. Ta oppmerksom på at å slutte koffein er ikke det samme for alle. Det kan være lettere for andre å slutte og andre bare ikke kan synes å gi slipp på koffein. Du kan prøve ulike teknikker for å se hvilken som er best for deg.