E2h

Hvordan å lindre og forebygge nummen pinky og ringfinger, venstre eller høyre

Føles pinky nummen

Føles pinky nummen? Har forlenge nummenhet til ringfingeren og armene? Vær på vakt mot disse skiltene som disse betegne nerveskader sammen din ulnar nerve. Nummenhet i pinky og ringfinger, enten høyre hånd, venstre hånd, eller begge hender, kan bety at ulnar nerve blir fanget. Dette er klinisk kalt ulnar nerve entrapment.

  • Ulnar nerve kan bli fanget på grunn av feil holdning. Hvis du har for vane å hvile haken på hånden din mens du arbeider på en datamaskin, er du i fare for å fange nerve som går langs albuen. De første tegnene til smerte eller nummenhet kan være følte om natten og fremgang gjennom dagen.
  • Det er viktig å erkjenne nummenhet og arbeidet med å eliminere de vaner som forårsaker dem. Du vil måtte riktig identifisere årsaken til nummenhet av ulnar nerve. Hvis du stadig bøye albuene mens du bruker datamaskinen, må du bevisst hvile albuen flatt på overflaten. Hvis du har for vane å hvile albuen i vinduet mens du kjører, la begge hendene til å hvile på rattet for å unngå langvarig vektbelastning på albuen. Hvis du ikke føler for å hvile hendene på rattet, plasserer hånden på beinet i stedet.
  • En annen viktig vane å vurdere er å bøye albuene mens du sover. Hvis du sover med noen, be ham om å observere posisjonen din mens du sover. Dette vil tillate deg å konkludere årsaken til nummenhet i fingrene. Prøv å sove med albuene rett. Hvis du ikke kan kontrollere armene fra folding, bære en stram langermet skjorte for å forhindre dette, alternativt kan du bruke et bindemiddel for å hindre bevisstløs folding.
  • For mer alvorlige tilfeller av ulnar nerve skade, må du ta kontakt med en kiropraktor, en ergoterapeut eller en nevrolog. Hvis smerter og nummenhet er stoppe dine daglige aktiviteter, bør du vurdere å gjøre en avtale med fagfolk for å gi umiddelbar behandling.
  • Regelmessig trening rettet mot området kan også lindre smerten og nummenhet. Praktisere disse trinnene: utvide armene foran deg, gjør en rett vinkel mellom kroppen og armen. Bøye håndleddet slik at håndflaten er vendt mot fronten. Det neste trinnet som du trenger å gjøre er å bøye underarmen mot overarmen, ligner bøye biceps. Stoppe midt måte å gjøre en rett graders vinkel. Håndflaten din skal nå være mot deg. Gjenta fem til seks ganger. Gjør dette for begge armene regelmessig. Dette vil bidra til å lindre nummenhet i deg fingrene.
  • En annen øvelse for å prøve er å utvide armene, med fingrene krøllet å lage en knyttneve, på sidene. Vri håndleddet slik at knyttneve gjør en sirkelbevegelse. Hold armene rett mens du bøyer håndleddet når du roterer din knyttneve. Gjenta for cirka fem rotasjoner for et komplett sett. Gjør denne øvelsen tre til fire ganger i løpet av dagen.


Hvordan å lindre og forebygge nummen pinky og ringfinger, venstre eller høyre. Ulnar nerve kan bli fanget på grunn av feil holdning.
Hvordan å lindre og forebygge nummen pinky og ringfinger, venstre eller høyre. Ulnar nerve kan bli fanget på grunn av feil holdning.

Observere for omtrent en uke og vurdere om det nummenhet kan fortsatt følte. Hvis den gjør det, og deretter vurdere å gå til legen.