E2h

Hvordan å kurere hjernen fryse

Har du noen gang spilt spillet der du prøver å fullføre en iskald drink (for eksempel en slurpee / slushie eller ekstremt kald drikke) så raskt som mulig? Mens du forsøkte å trekke av denne dumdristig prestasjon, har du sannsynligvis falt for en kraftig smerte i hodet ditt, som varte i rundt 10 til 20 sekunder før spontant forsvinner, slik at du i normal tilstand du var før du drikker den slurpee. Dette er et fenomen som det medisinske samfunnet refererer til som sphenopalatine ganglineuralgia, som er mer kjent som den fryktede "hjernen fryse". Dette er en faktisk sykdom, som er oppført i International Classification of hodepine lidelser og den internasjonale statistiske klassifikasjonen av sykdommer og beslektede helseproblemer, hvor det beskrives som "Hodepine tilskrives inntak eller inhalasjon av en kald stimulans."

  • Dette fenomenet hjernen fryse stammer seg fra rask avkjøling og deretter rewarming av bihulene 'kapillærer. Den ekstreme kulde av inntatt stoffet forårsaker vasokonstriksjon (stramming eller constricting av blodkar) som svar på substansen.
  • Etter at stoffet har blitt svelget, stimulans som forårsaker vasokonstriksjon har forsvunnet, noe som fører til en refleks utvidelse av blodårene. Refleksen vasodilatasjon, som er en rebound fenomen, er vanligvis større enn den opprinnelige utvidelse.
  • Dette er kjente av nociceptors (nerveender for smerte) som ligger i nærheten, og sender efferente impulser tilbake til hjernen gjennom den femte cranial (trigeminal) nerve. Trigeminal nerve leverer også pannen, og hjernen blir forvirret, tolke signalene fra bihulene som kommer fra hodet - et fenomen kjent som referert smerte.
  • Hjernen fryse er vanligvis forbigående og forsvinner spontant. Du kan bare velge å vente på smerten å avta, selv om det kan være uutholdelig. Stimulering av nerve avslutninger vil etterhvert passere som temperatur og vasodilatasjon av din lomme blodårene tilbake til grunnlinjen, så hvis du har en høy toleranse for smerte, vil tiden etter hvert kurere fryse.
  • Hvis du ikke har råd til å vente, kan du fremme normalisering av temperaturen ved sipping varm til lunken drinker. Ikke prøv å reversere fryse ved å drikke en varm drikk. Du vil bare skålde tungen og dette vil ikke på noen måte, hjelpe deg "smelte" hjernen fryse. Drikk så mye du kan og prøve å holde den mot taket av munnen din. Du vil varmen å fremme vasodilatasjon og motvirke vasokonstriktive effektene av hjernen fryse.
  • Hvis du ikke har noen drinker på standby, bare hold tungen fast mot taket av munnen din. Den naturlige varmen av tungen din bør være nok til å varme opp området tilbake til normale temperaturer.
  • Du kan også prøve å "lure" hjernen ved å massere det området som lider hjernen fryse. Ved å gi taktil stimulering til det berørte området, kan du liksom overstyre smerte signaler overføres til hjernen.

Hvordan å kurere hjernen fryse. Hjernen fryse er vanligvis forbigående og forsvinner spontant.
Hvordan å kurere hjernen fryse. Hjernen fryse er vanligvis forbigående og forsvinner spontant.

Den beste måten å kurere hjernen fryse er ikke å ha det i det hele tatt. Når man drikker ekstremt kalde drikker, er det best for deg å drikke jevnt og trutt. Kroppen oppfatter både ekstrem varme og kulde som smertefullt, så unngå disse stimuli vil spare deg for mye smerte.