E2h

Hvordan å håndtere og forhindre forkjølelse og flus

De som har et svakt immunsystem er utsatt for forkjølelse og influensa. De fleste mennesker har en tendens til å stole på medisiner for å behandle forkjølelse og influensa, men det er noen ting du kan gjøre for å hindre opplever disse sykdommene. Finn ut hvordan man kan forebygge og håndtere forkjølelse og influensa ved å lese tipsene som er oppført nedenfor.

Hvordan å håndtere og forhindre forkjølelse og flus. Rengjør dine omgivelser.
Hvordan å håndtere og forhindre forkjølelse og flus. Rengjør dine omgivelser.

Her er noen av de tips som du kan bruke til å hindre at forkjølelse og influensa.

  • Spise sunt. En av måtene du kan unngå å ha influensa og forkjølelse er ved å spise sunt. Øke inntaket av frukt og grønnsaker siden de har vitaminer og mineraler som kan øke din immunsystem. Hvis du har et sterkere immunforsvar, kan du bekjempe virus og hindre at forkjølelse og influensa enkelt.
  • Være ren. Vask hendene før og etter å ha spist. Også gjøre det til en vane å vaske hendene når du kommer hjem etter jobb eller skole. Dette vil forhindre overføring bakterier som du fikk ved å berøre gjenstander som kan være forurenset. Å gjøre dette vil også hindre at forkjølelse og influensa, og også andre virusinfeksjoner.
  • Rengjør dine omgivelser. Renslighet stopper ikke med deg selv. Du bør alltid sørge for at dine omgivelser er rene. Bruk desinfeksjonsmidler i hjemmet ditt, spesielt på gjenstander som mange mennesker touch og som kan ha mye bakterier. Dette inkluderer bordplater, doorknobs, lysbrytere og toalett flush.
  • I noen tilfeller kan forkjølelse og influensa ikke hindres. I tider som disse, må du vite hvordan du skal håndtere sykdommen, slik at du kan gjenopprette raskere. Les tipsene nedenfor for å lære hvordan håndtere forkjølelse eller influensa.
  • Drikk rikelig med væske. Drikk rikelig med væske når du har forkjølelse eller influensa. Dette kan bidra til å skylle ut giftstoffer i kroppen din. Den holder også deg hydrert. Det er bedre å drikke mye vann eller fersk fruktjuice i stedet kaffe eller brus.
  • Få nok hvile. Ikke tving kroppen din til å arbeide eller gjøre anstrengende aktiviteter siden dette bare vil forsinke utvinningen. Få i seng og ta deg tid til å få resten du trenger, slik at du har mer energi.
  • Ta en varm dusj. Hvis du er sterk nok, ta en varm dusj. Dette vil føle deg bedre og varmen vil bidra til å decongest din nese passasjer. Etter å ha tatt en dusj, tørke kroppen din umiddelbart med et håndkle.
  • Se opp for andre symptomer. Når du har forkjølelse eller influensa, observere hvordan du føler da dette kan bare være symptom på en annen sykdom. Hvis du har smerter i kroppen og smerter i ulike deler av kroppen din, eller hvis du har høy feber, søke medisinsk hjelp umiddelbart å vite årsaken til problemet.


Hvis du tar vare på deg selv og følg disse tipsene, bør du ha noen problemer med å håndtere din sykdom. Unngå å være i kontakt med andre mennesker og holde inne på rommet så mye som mulig for å unngå å spre viruset til andre medlemmer av familien din.