E2h

Hvordan å behandle symptomer på psoriasis

Huden tar ca en måned eller mer for å modnes

Huden tar ca en måned eller mer for å modnes. Men folk med psoriasis erfaring hud forfall i så fort som tre dager. Dette bør være gode nyheter for dem som lider konstant sår. Men dette er ikke tilfelle fordi psoriasis fører huden modenhet for fort at døde hudceller samler seg på huden. Disse vises som hevet, sølvblank og betente flekker på huden. Selv psoriasis er ikke smittsom, gjør bare utseendet på patcher det virke som en icky hudsykdom.

Årsaken til psoriasis er ukjent

Årsaken til psoriasis er ukjent, noe som gjør det mer vanskelig å behandle. Men studier viser en nær slektning av den til pasientenes genetikk. Så, er behandling for det faktisk ikke-eksisterende. Men det finnes måter å håndtere symptomene på psoriasis som de nedenfor:

  • Fuktighetskremer. Bruke en god fuktighetskrem vil mykne skalaene og redusere ubehag følte av pasienten. Noen fuktighetskrem vil gjøre så lenge det vil være kompatibel for huden din. Men for å være sikker, bedre stokk med kremer laget for sensitiv hud. Hypoallergenisk og duftende gratis merkevarer vil være best. Hjemmelaget kremer er effektive for noen pasienter, også.
  • Steroid salver og kremer. Dette er også aktuelle løsninger for psoriasis symptomer, spesielt for betennelse. Du vil finne steroid salver og kremer i forskjellige potent nivå. Bruk milde alternativer for milde tilfeller av psoriasis. Det er en god idé å starte med milde kremer og salver også før du prøver mer potente løsninger.
  • Tazarotene. Også dette er en aktuell løsning som spesifikt rettet mot de plaketter forårsaket av psoriasis. Bruk dette bare for milde til moderate tilfeller fordi alvorlige tilfeller ikke vil fungere mye med dette.
  • Kull tjære forberedelser. Anthralin og andre typer kull tjære preparater er også aktuelle løsninger for psoriasis. De vil bremse veksten av hudceller og i sin tur vil redusere dannelsen av flekker på huden.
  • Vitamin D3 og andre badepreparater løsninger. Calcipotriene, havremel såper, og mineralsalter kan sooth huden og hjelpe i healing sår og andre feil forårsaket av psoriasis.
  • Lysbehandling. Leger foreslår denne behandlingen for moderat til alvorlig psoriasis tilfeller. Psoriasis symptomer kan behandles med ulike lysene som ultrafiolett lys B, Psoralen, ultrafiolett lys A, og Excimer laser. Disse er vanligvis tilgjengelig på legens klinikk eller sykehus. Lyset hjelper på helbredelse av psoriasis lesjoner gjennom fotosyntesen. Laseren medisinering, på den annen side, er brukt til å direkte behandle små psoriasis.
  • Biologiske legemidler. Disse stoffene er laget av levende materialer som mikroorganismer, dyr, planter, eller menneske. Den gode ting om disse stoffene er at de målrette bare problemområder og ikke hele kroppen som hva andre rusmidler gjør. For psoriasis, disse stoffene velger kun de kjemikalier som forårsaker psoriasis symptomer. Blant de mest effektive biologiske legemidler for herding psoriasis symptomer er etanercept og infliksimab. De blokkerer tumor nekrose faktor aktiviteter som forårsaker psoriasis symptomer. Selv om effektiv, biologiske legemidler er dyrt og vil kreve flere injeksjoner.


Hvordan å behandle symptomer på psoriasis. Steroid salver og kremer.
Hvordan å behandle symptomer på psoriasis. Steroid salver og kremer.

Holde huden fuktig ved hjelp fuktighetsgivende såpe eller bruke kremer vil være svært nyttig også. Dessuten trenger du å bruke såpe for egenomsorg. Hvorfor ikke bruke noe som kan hjelpe huden være fuktig hele tiden? Også, se en hudlege umiddelbart spesielt for alvorlig psoriasis. De fleste av tipsene ovenfor er bare for mild til moderat tilfeller. Alvorlige tilfeller trenger mer potente løsninger som kan være dyrere og mer komplisert. Bare en spesialist kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen på psoriasis.