E2h

Slik finner du ut om du bør testes for c - reaktivt protein

C-reaktivt protein er et protein som finnes i blodet

C-reaktivt protein er et protein som finnes i blodet. C-reaktivt protein er produsert av kroppen under betennelse, som er kroppens naturlige reaksjon på mange forhold som strekker seg fra skade til infeksjon. Betennelse er nå også antas å bidra til starten og videreføring av kardiovaskulær sykdom. Dermed en forhøyet C-reaktivt protein teller korrelerer med økt risiko for hjerneslag, hjerteinfarkt og karsykdommer. Testen for C-reaktivt protein er en enkel blodprøve som ikke krever faste. En høy følsomhet C-reaktivt protein test (hs-CRP) er nå allment tilgjengelig. Her er noen punkter du bør vurdere når du bestemmer deg for om du skal testes for C-reaktivt protein:

Slik finner du ut om du bør testes for c - reaktivt protein. De fleste studier er enige om at jo høyere c-reaktivt protein nivå.
Slik finner du ut om du bør testes for c - reaktivt protein. De fleste studier er enige om at jo høyere c-reaktivt protein nivå.

 1. Høye nivåer av C-reaktivt protein i blodet konsekvent forutsi nye koronare hendelser hos pasienter med eksisterende koronar angina og en historie av en tidligere hjerteinfarkt. Høye C-reaktivt protein nivåer er også assosiert med en redusert overlevelse for den samme gruppen.

 • En høy C-reaktivt protein nivå øker risikoen for at en arterie vil eneboer (restenose) etter at den er åpnet av angioplastikk.
 • Høye nivåer av C-reaktivt protein i blodet forutsi utbruddet og gjentakelse av hjerneslag og perifer vaskulær sykdom.
 • Så hvis du har noen form for pre-eksisterende kardiovaskulær tilstand, virker det ganske klart at du bør få testet for C-reaktivt protein. Hva om du ikke har en eksisterende kardiovaskulær tilstand? Bør du likevel få testet for C-reaktivt protein?

  C-reaktivt protein er et protein som finnes i blodet. Risikofaktorer for kardiovaskulære hendelser inkluderer familie historie med hjerte problemer.
  C-reaktivt protein er et protein som finnes i blodet. Risikofaktorer for kardiovaskulære hendelser inkluderer familie historie med hjerte problemer.

  1. De fleste studier er enige om at jo høyere C-reaktivt protein nivå, jo mer sannsynlig at en person vil lide et hjerteinfarkt. Disse studiene er gjort med menn, kvinner og eldre. Selv om definitive sammenheng mellom høye C-reaktivt protein nivåer og nye kardiovaskulære hendelser har ennå ikke blitt bestemt seg, er bevisene sterke at høye C-reaktivt protein nivåer korrelerer med nye kardiovaskulære hendelser.
  2. Risikofaktorer for kardiovaskulære hendelser inkluderer familie historie med hjerte problemer, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og røyking og diabetes. Hvis du har minst ett eller to risikofaktorer, bør du testes. For voksne uten en historie med hjertesykdom eller diabetes, har European Heart Association en online risikovurdering ved hjelp av informasjon fra Framingham Heart Study. Hvis risikoen er lav, anbefaler de ingen testing, men hvis risikoen er middels eller høyere, de foreslår en C-reaktivt protein test for å hjelpe direkte videre evaluering og behandling.
  3. C-reaktivt protein nivå anses høy hvis de er større enn 3,0 mg / L, middels hvis nivået er mellom 1,0 til 2,9 mg / L, og lav hvis under 1,0 mg / L.
  4. Husk at betennelse kan oppstå i kroppen i mange forskjellige grunner. Hvis du for eksempel har nylig hatt en blusse opp av leddgikt eller en infeksjon, kan du ha en forhøyet C-reaktivt protein nivå. Sørg for å fortelle dine leger om noen helsemessige tilstand du kan ha som kan påvirke C-reaktivt protein nivå.
  5. Den ene store fordelen med C-reaktivt protein testing er dens evne til å oppdage økt risiko blant tilsynelatende friske mennesker.

  Husk at hvis C-reaktivt protein nivået er forhøyet, må du ta aktive skritt for å redusere den. Dette betyr store endringer i livsstil, for eksempel trene regelmessig, slutte sigaretter og alkohol, kontroll av høyt blodtrykk og diabetes, og mister vekt. Du kan også være foreskrevet statin narkotika, ACE-hemmere og / eller antitrombotiske medisiner ved doser vil legen avgjøre. En C-reaktivt protein test kan gi deg fred i sjelen av å vite om du faktisk er i fare for hjerteinfarkt eller hjerneslag, og i så fall, hva du kan gjøre for å minimere risikoen.