E2h

Hvordan vite om du trenger en endoskopi

Endoskopi

Endoskopi, som bokstavelig talt betyr å se innsiden, er en medisinsk prosedyre som benytter et lite teleskop kjent som endoskop til titte inn indre organer normalt ikke nås av andre bildeenheter. Endoskopi er ofte brukt i tilfeller når unormalt inne i kroppen er for vanskelig å nås med X-Ray eller ultralyd. Det er en prosedyre som brukes ofte for å detektere tyngdekraften og forlenge av komplikasjoner inne i kroppen, og er benyttet i en rekke forskjellige tilfeller. Når en lege eller spesialist trenger mer informasjon om en tilstand til stede i kroppen din, kan han anbefale en endoskopi. Noen vanlige grunner til å ha en endoskopi er:

  1. Sår. Sår oppstår ofte i slimhinnen i magen, så kan vanlige imaging-systemer ikke oppdage det. Sår kan oppdages gjennom endoskopi ved å skyve et rør ned spiserøret hele veien til magen din. Leger gis full visning av sår og en dypere innsikt i omfanget av tilstanden.
  2. Fordøyelsessystem. Svulster fôr i de store tarmen eller misdannelser i fordøyelseskanalen kan sees ved hjelp av et endoskop.
  3. Luftveiene. Nesen er en vanskelig å nå området der normale visning mekanismer kan finne det vanskelig å komme inn. Med et endoskop er tynn og fleksibel tube, kan infeksjoner i nasalt og øvre respiratoriske området nå bli oppdaget.
  4. Urinveiene. Urinveisinfeksjon er en svært vanlig sykdom, men er ikke ofte diagnostisert. Leger kan produsere et snitt på huden ved urinveiene og sett endoskopet å få en full oversikt over urinal passasje. Dette er også nyttig for folk utviser tegn på blærekreft.
  5. Kvinnelige reproduktive system. Gynekologer kan også bruke endoskopet å undersøke en kvinnes livmorhals, livmor eller egglederen under en kontroll. Kvinner som kan ha kontrahert seksuelt overførbar sykdom eller livmorhalskreft kan også trenge en endoskopi.
  6. Normalt lukket kroppens hulrom. Endoskopi kan også være nødvendig for folk som forholdene eksisterer i kroppens hulrom normalt ikke nås av bildebehandlingsenheter eller er vanligvis stengt. Dette kan inkludere abdominal eller bukhulen, det indre av noen felles, eller organer i brystet.
  7. Under svangerskapet. Høy risiko svangerskap kan også trenge endoskopi fordi de er vanskeligere å analysere gjennom normale virkemidler som ultralyd. I noen tilfeller er endoskopi også brukes til å undersøke tilstanden til fosteret i livmoren av moren.
  8. Hånd kirurgi. I noen tilfeller, for eksempel når en person opplever carpal tunnel syndrom eller innstramming / virrvarr av nervene i håndleddet, kan en endoskopi være nødvendig å frigjøre nerver og eliminere syndrom.

Som teknologien blir bedre dag for dag

Hvordan vite om du trenger en endoskopi. Kvinnelige reproduktive system.
Hvordan vite om du trenger en endoskopi. Kvinnelige reproduktive system.

Som teknologien blir bedre dag for dag, blir mer og mer sofistikert utstyr som brukes til å forbedre praksisen av medisin. Endoskopi er en nyttig prosedyre og har spart mye av folks liv i de siste årene har det blitt brukt på sykehus. Legen vil være en for å avgjøre om du trenger å gjennomgå prosedyren, og ikke bekymre deg så mye fordi han vil orientere deg om hvordan det er gjort, steg-for-trinn. Hvem vet? Det kan bare redde livet ditt.