E2h

Hvordan vite om du er overvektig

Hvis du er overvektig er sjansen stor for at du vet det, men hvordan vet du når du er overvektig? Mens mange kan si: "overvekt, fedme, hva er forskjellen, 'forskjellen kan bokstavelig talt være liv og død. Bare å være overvektig betyr ikke typisk at du er på noen stor helserisiko med mindre du er i den øvre enden av å være så, men blir klassifisert som overvektige betyr at du åpner en dør til en verden som er full av mange forskjellige typer medisinsk og helserelaterte problemstillinger. Av denne grunn er det viktig å finne ut om du er overvektig eller overvektig, og hvis du er overvektig å gjøre noe med det.

Trinn 1

Se deg rundt. Bare å ta en rask titt rundt vil gi deg en slags følelse som til staten av verden der folk bor nå. Forskere anslår at nesten to tredeler, eller om lag 67 prosent, av voksne er for tiden overvektig og at om lag 30 prosent av alle voksne ville bli klassifisert som overvektige. Dette er et alarmerende tempo, og mens kosthold og mosjon er nyttig det er vanskelig å lykkes i en verden hvor deler er så store og folket som helhet har blitt stillesittende.

Trinn 2

Beregn din BMI. Vite hvis du er i overvekt kategorien eller overvektige kategori kan bli regnet ut når du vet din Body Mass Index, eller BMI for kort. BMI er et mål på kroppsfett ved hjelp av din høyde og vekt, og det fungerer på samme for både menn og kvinner likt. For å få din BMI må du ta din nåværende vekt i kilo og deretter dele dette tallet med din nåværende høyde i meter kvadrat. Hvis din BMI-tall er 18,5 til 24,5 du har det som anses å være en normal BMI, og er ikke overvektig eller fete. Hvis din BMI-tall er 25 til 29,9 så er du klassifisert som overvektig, men ennå ikke overvektige. Til slutt blir eventuelle BMI nummer som er 30 eller større klassifiseres som overvektige. Selvfølgelig er det høyere tall over 30, jo mer overvektige du er og dermed mer utsatt du er for helserisiko og andre relaterte spørsmål.

Hvordan vite om du er overvektig. Se deg rundt.
Hvordan vite om du er overvektig. Se deg rundt.

Hvis du bare kjenner din vekt og høyde i pounds, føtter og inches ikke bekymre deg. Det er flere BMI kalkulatorer på nettet som vil gjøre konverteringen for deg. Her er en flott BMI kalkulator og sannsynligvis en av de mest brukte for dette.


Hvis du er i 25 til 29,9 BMI gruppen du bør føle en viss lettelse at du ikke er overvektig, men du bør også gjøre noe med det. Ikke la det "sikre" tall blir til en "usikker" nummer ved å fortsette å gå ned den samme stien du har fulgt. Noen ganger er det rett og slett på tide å endre kurs, og endre det kurset før du er klassifisert som overvektige kan bety forskjellen på deg å være rundt en stund, eller være et kjært minne. En enkel endring i tenkning og handlinger kan gå langt i å sørge for at du aldri trenger å bekymre deg for å vite om du er eller ikke er overvektige.