E2h

Hvordan vite om du eller barnet ditt har hodelus

Hodelus er ansett for å være parasittiske organismer infiserer hårene på hodet. Begrepet lus er flertall for lus som er sammensatt av flere arter av små, vingeløse insekter, vanligvis infesting mennesker og andre pattedyr. Måling bare om 0.3cm lange, hodelus typisk eggene sine på follicles av håret, og dermed skape et medium for overføring av deres unge. Hodelus infestations oppstår hovedsakelig hos små barn, for de er utsatt hovedsak til kjæledyr eller andre miljømessige grensesnitt som voksne vanligvis ikke møter. Oppdage at du eller barnet ditt har en hodelus infestation er en alvorlig og alvorlig sak til tross for at bare tungvint og ikke åpenlyst farlig. Du ville trenge riktig mengde av forsiktighet og initiativ for å unngå parasitter sprer seg og til slutt ødelegge de nevnte organismer. Her er noen tips om hvordan du kan fortelle hvis du eller barnet ditt har lus og noen nødvendige tiltak for å utføre når konfrontere en infeksjon.

Hvordan vite om du eller barnet ditt har hodelus. Samle de nødvendige elementene for jobben.
Hvordan vite om du eller barnet ditt har hodelus. Samle de nødvendige elementene for jobben.

  • Samle de nødvendige elementene for jobben. På å oppdage en hodelus infestation, ville du trenger en nit kam, spesielt designet for å ta ut hodelus fra hårstrå ditt. Ved behandling av infeksjoner, ville du trenger en lus fjerning sjampo og en hodelus insektmiddel for desinfisering møbler.
  • Legg merke ytre tegn. Hvis du har den følelsen av kløe oppstår på håret av hodet ditt, eller hvis du ser barnet ditt stadig skrape hodet, ville du ønsker å undersøke om det finnes hodelus. Du kan si at noen andre uregelmessigheter kan ha forårsaket kløe som flass, men det er alltid en god ting å undersøke videre for å hindre spredning av parasitter, hvis noen gang tilstede.
  • Undersøke håret. Ved hjelp av en blyant eller andre passende objekt, del eller barnets hår så se etter små hvite flak knyttet til hårstrå nær hodebunnen. Dette er sannsynligvis nit eller lus egg. For å forenkle prosessen, utnytte nit kam, noe som lett kunne ta ut disse eggene. Hvis du observerer flere av disse strukturene, så du kan være positivt for en hodelus infestation. Inspiser også for voksne hodelus.
  • Oppsøke lege. Selv om de fleste leger ikke egentlig spesialisere seg på de lidelser i håret, kan du velge å ta kontakt med hud lege eller en annen fastlege som kan gi deg et tips eller to for å finne ut om du virkelig har hodelus på håret. Det er en god praksis å sjekke med legen din om parasitten, hvordan infeksjonen fungerer og de andre komplikasjoner av infestation.


Hvis du faktisk finne ut at du eller barnet ditt har kontrakt hodelus

Hvis du faktisk finne ut at du eller barnet ditt har kontrakt hodelus, er det best å behandle hele familien fra de nevnte parasitter. Du kan bruke en lus fjerning shampoo som Nix eller Permetrin, som kan effektivt fjerne hodelus fra håret eller barnets hår. Siden det er uunngåelig å stoppe spredning av parasitten, kan du bruke en hodelus insektmiddel for møbler din også.