E2h

Hvordan unngå PMS

Premenstruelt syndrom

Premenstruelt syndrom, også kalt PMS, er ofte sett hos kvinner under menstruasjonssyklusen. Noen tegn på PMS er mangel på energi, akne, humørsvingninger, økt appetitt, kramper og hodepine. Noen kvinner opplever alvorlige symptomer på PMS. For å unngå PMS, kan en kvinne gjøre en rekke ting før hennes menstruasjonssyklusen.

Hvordan unngå PMS. Drikk rikelig med vann.
Hvordan unngå PMS. Drikk rikelig med vann.
  • Drikk rikelig med vann. Drikke minst åtte glass vann om dagen. Slutte å drikke produkter med koffein. Dette vil bidra til å unngå å bli PMS.
  • Spis mer frukt og grønnsaker, for eksempel bananer, jordbær og asparges. Disse fruktene har mye kalium, som har mangel på det kan føre til PMS. Hold deg unna fet og sukkerholdig mat. Spis seks små måltider om dagen. Spise mye junk food utløser vanligvis PMS.
  • Opprettholde et treningsprogram, som yoga, pilates, og selv vandre. Gjør øvelsen rutinen minst tre ganger i uken. Hjemme, bruk trening videoer. Dette er minske vil PMS symptomer eller selv fjerne dem helt.
  • Se en lege, hvis humørsvingninger er vedvarende. Legen kan foreskrive et medikament som vil avlaste humørsvingninger. Noen kvinner opplever humørsvingninger under PMS som ikke kan unngås med kosthold og mosjon. De trenger å ta en reseptbelagte medisiner, for eksempel YAZ eller antidepressiva.
  • Opprettholde en hudpleie rutine for akne. Noen mennesker har en tendens til å få kviser bare under menstruasjonssyklusen, så bruk en mild rensemelk og akne krem daglig for å hindre eventuelle flare-ups oppstår. Bruk naturlige hudpleieprodukter, for eksempel tea tree olje. Bruk en maske og skrubb også ukentlig for å holde huden klar av akne.
  • Gå til spa og har en avslappende dag. Få en massasje eller gå inn i en badstue. Bare slappe av og bli bortskjemt for dagen. Dette vil slappe humøret mens unngå PMS.
  • Ta ikke-reseptbelagte medisiner for å lindre PMS symptomer som Tylenol, Excedrin, og Aleve. Dessuten hjelper en varmepute kramper også.
  • Drikk beroligende te å roe stemningen. Kamille og grønn te kan tas for å unngå PMS. Det vil også hjelpe en person å sove bedre om natten.
  • Ta kosttilskudd. Noen ganger PMS kan utløses ved ikke å få riktig mengde av vitaminer og mineraler i kroppen. Ett vitamin som bør tas er omega-3, som kan bli funnet i linfrøolje.
  • Sove i minst åtte timer hver natt. Humørsvingninger er utløst av ikke å få nok søvn. Gjør det til en vane å gå til sengs hver kveld på samme tid. Også, ikke spise sent på kvelden. Dette vil føre til søvnløshet, som vil gjøre deg grinete i morgen. Ta en hyggelig, avslappende bad for å unngå PMS. Det vil lette kramper og slappe av sinnet. En fin varmt bad hjelper en person til å sove gjennom hele natten.