E2h

Hvordan takle von Willebrands sykdom

Ditt blod utgjør 7% av kroppens masse og kroppen din inneholder minst 5 liter blod. Det er tider når du kutter deg selv og blod siver ut av såret. Normal blod har evnen til koagulere og stoppe seg rømmer kroppen gjennom såret. Von Willebrands sykdom påvirker den evnen og setter deg i fare for å miste mye blod. Normal blodpropper i to minutter, og hvis du merker at såret ikke stopper fra blødning selv etter et par minutter, kan det være at du har denne sykdommen. Du trenger ikke å bli skremt fordi det er noen tips om hvordan du kan takle det:

 • Konsultere legen din. Dette er det viktigste du bør gjøre. Legen din kan gi deg mer utfyllende informasjon om sykdommen din. La ham utføre noen "blødning" tester for å fastslå hvilken type Von Willebrands sykdom du blir påført med. Det er tre typer av denne sykdommen:
  • Type 1 - Dette er den mildeste formen for Von Willebrands sykdom, og det har færrest Von Willebrand faktor enn de to andre typene.
  • Type 2 - En mer alvorlig type blødning problemer kan oppstå på grunn av Von Willebrand faktor i denne typen er unormal.
  • Type 3 - Denne typen har de laveste VIII nivåer og kan ha de verste blødning problemer som kan føre til en alvorlig tap av blod.
 • Din kunnskap om denne sykdommen vil være ditt mest effektive verktøy for å takle det. Gjør noen undersøkelser på egen hånd om det, men alltid kontrollere all informasjon du får med legen din.
 • Spore familien din historie. Von Willebrands sykdom er arvelig så spore familien din historie til din mors slektninger. Risikoen for å ha det øker hvis din nærmeste familiemedlem - din mor eller din far - har det. Fortell legen din om familien din historie for å hjelpe ham gjøre en skikkelig diagnose.
 • Unngå å få kuttet. Den enkleste løsningen for å takle denne sykdommen er å unngå å bli kuttet eller skadet. Selvfølgelig kan du ikke bo i en boble hele livet av frykt for å blø i hjel - bare være forsiktig i å håndtere skarpe gjenstander som kniver og sakser eller bruke maskiner som har skarpe blader som en motorsag eller en gressklipper. Du bør unngå å engasjere seg i aktiviteter som involverer skarpe gjenstander som kan skade deg selv som ishockey eller skøyter. Bør du ønsker å gjøre disse aktivitetene, ta en ekstra skritt i å beskytte deg selv som iført ekstra polstret hansker eller bukse og unngå å falle på isen.
 • Ta en jern supplement. Hvis du blør mer enn vanlig, er sjansene jern nivåer er lave og kan føre til anemi. Ta jerntilskudd eller spise mat som er beriket med jern for å kompensere med blodtap.
 • Unngå aspirin. Aspirin er kjent for å gjøre blod tynnere. Personer med høyt blodtrykk nivåer eller hypertensjon vanligvis tar dette stoffet, forhold som tykne blodet. Siden blod med Von Willebrands sykdom har ingen evne til å koagulere umiddelbart, ikke gjør det verre ved å gjøre det tynnere. Ikke-steroide for betennelse narkotika er blodfortynnende i tillegg. Disse stoffene bør unngås for enhver pris.

Hvordan takle von willebrands sykdom. Konsultere legen din.
Hvordan takle von willebrands sykdom. Konsultere legen din.

Håndtere denne sykdommen, som mange andre sykdommer, kan være enkel og lett så lenge du følger legens råd. Holde kroppen sunn ved å spise riktig kosthold, sover i tide og sjekke kroppen din for blåmerker eller kutt med jevne mellomrom.