E2h

Hvordan ta vare på ømme muskler

Vi vanligvis opplever såre muskler etter en anstrengende treningsøkt eller vandre mesteparten av dagen eller selv sitter foran en datamaskin i mer enn 8 timer i døgnet. Under aktiviteter, blir musklene utsettes for en grad av belastning avhengig av hvor omfattende en aktivitet er. Når stress brukes, musklene da trenger å øke sin styrke for å overholde kroppens behov. Hvis du opplever sårhet i musklene, betyr det at det terskelnivå ble skadet og dette ville være tid til å ta vare på dem. Det er noen måter du kan sykepleier denne sårhet så les videre og bli kvitt smertene:

  • Sett deg ned og heve. Hvis sårhet er på den nedre delen av kroppen din spesielt dine ben og føtter, sitte ned på et fast underlag helst en god ergonomisk stol med ryggstø. Hev benet litt opp for å ta presset av dine føtter og ben. Dette vil la blodet strømme gjennom jevnt også.
  • Få en massasje. Selv om en massasje er godt å avlaste såre muskler, bør du ikke overdrive det. Før masserer musklene, ta en oppvarming pad og bruke det på de såre muskler. Heat løsner opp noen muskelkramper som legger opp til sårhet sin.
  • Klem forsiktig på skuldrene for å frigjøre litt spenning på din skulder muskler, men ikke presse for hardt. Klemme for hardt ville ikke bidra til å ta spenningen ut av musklene dine. Det ville føre til muskel betennelse og det betyr mer smerte!
  • Spør en venn til å legge litt press på ryggen. Ryggmusklene vanligvis vondt når du har sittet på skrivebord i feil posisjon. Den riktige sittestilling bør være korsryggen hviler på ryggen av stolen og skuldrene avslappet. Dataskjermen bør være i øyehøyde for å forebygge nakke belastning.
  • Ta et isbad. Fyll badekaret med vann og is. Suge i det for ikke mer enn 15 minutter og ikke bor dynket i mer enn det er viktig! Den kalde temperaturen komprimerer betennelse i musklene dine og etter påføring det bør du umiddelbart følge den opp med en varmepute. Varmen vil da stimulere blodsirkulasjonen. Hvis du ikke har en kar, kan du bruke en kald pad eller pakk noen isbiter i et håndkle og hold den på din såre muskler.
  • Ta litt hvile. En av de enkleste løsningene for å ta vare på dine ømme muskler vil være å få litt hvile. Prøv å unngå anstrengende øvelser eller løfte tunge gjenstander for så lenge som to til tre dager. Dette vil gi musklene dine tid til å leges.
  • Ta en smerte reliever. Ta en pille bør være siste utvei. Ta narkotika er noen ganger veldig vanedannende fordi dette instills noen ide i bakhodet at det er en rask løsning. Vær oppmerksom på at du bør gjøre de andre metodene for omsorg for sårhet før dukker i at aspirin.

Husk at i løpet healing prosessen

Hvordan ta vare på ømme muskler. Sett deg ned og heve.
Hvordan ta vare på ømme muskler. Sett deg ned og heve.

Husk at i løpet healing prosessen, bør du ta rikelig med væske i tillegg til å rehydrere. Spis mer protein og kalsium beriket mat for å bygge opp din nødvendig protein og benstyrke. Du bør hjelpe kroppen din tilpasse seg og hindre fremtidige sårhet ved å trene regelmessig.