E2h

Hvordan ta vare på en insulinpumpe

Insulinpumper brukes for behandling av pasienter som lider av diabetes. Den gjør dette regelmessig, og den gode nyheten er, injeksjoner er ikke lenger nødvendig. Det opprettholder blodsukkernivået på riktig områder enten det er på dagtid eller om natten uten at det påvirker din livsstil i motsetning til insulin injeksjoner som krever kroppen å tilpasse seg sitt svar til disse injeksjonene. Fordi de er ganske små, kan de bli båret rundt enkelt om i lommen eller i beltet. Et fast og målt insulinmengden leveres til kroppen gjennom et lite plastrør kalt kanylen. Pumpen utslipp av insulin på kommando, ofte etter måltider. Fordi insulinpumpen inneholder flere komponenter, er det viktig å ta vare på det godt å holde den i perfekt stand. Følgende er noen grunnleggende trinnene i riktig vare på insulinpumpe:

  • Infusjonssettet må alltid være forseglet og desinfiseres før det brukes. Sørg for at du vasker hendene grundig. Skrubb den delen av huden din der du skal sette inn infusjonsstedet, og pass på at det er helt rent og sterilisert også. Dette sikrer at infeksjonen ikke satt i og at pumpens komponenter er ikke forurenset med alle typer skitt heller.
  • Konsultere legen din om hva som bør være det beste området å sette området. Oftere enn ikke, ville det bli plassert på magen, lårene, eller baken. Roterende innstikkstedet hjelper rundt for å hindre oppbygging av arrvev som kan påvirke insulinpumpen ytelse.
  • Ofte, luftbobler dannes når insulin reservoaret blir fylt. Du må slippe dem før du legger reservoaret inn i pumpen som de kunne forskyve insulin i linjen og levere feil mengde insulin dosering du trenger.
  • O-ringer av insulinpumpen må kontrolleres regelmessig og skiftes etter behov. Ulike modeller for insulinpumper inneholder O-ringer plassert på ulike områder. Dette vil også bety å ha dem erstattet på ulike tidsperioder. Skadet O-ringene vil ikke være i stand til å holde pumpen tett lukket som de burde være, så det er absolutt nødvendig at du betaler ekstra oppmerksomhet til dem.
  • Hvis du merker noen lekkasjer på infusjon linjer, må du erstatte slangesettet med en gang. Endre slangesettet må gjøres på en jevnlig basis for å tillate pumpen til å utføre perfekt og forlenge dens levetid.
  • Se opp for okklusjoner, noe som kan bety at det er noe som hindrer din infusjonsslange. Noen ganger kan det være forårsaket ved krystallisasjon av insulin. Når du merker at dette skjer, må du umiddelbart erstatte slangesettet. Insulinpumper ofte har okklusjon advarsler som du må ta til etterretning enhver tid.

Hvordan ta vare på en insulinpumpe. Infusjonssettet må alltid være forseglet og desinfiseres før det brukes.
Hvordan ta vare på en insulinpumpe. Infusjonssettet må alltid være forseglet og desinfiseres før det brukes.

Flere og flere mennesker innser fordelene ved å bruke en insulinpumpe å behandle diabetes. Dette hjelper dem å leve et normalt liv der de ikke trenger å være kontinuerlig plaget om injeksjoner som deres pumpe leverer nøyaktige dose insulin til forskjellige tider i løpet av dagen. Fordi doseringen er mer nøyaktig, er hyppige svingninger i blodsukkernivået unngås, og det er stor fleksibilitet tillates når det gjelder til matinntak. Det er litt dyrere, men det er verdt investeringen når livet er avhengig av det. Opprettholde det som kreves vil holde det fungerer godt for deg og hjelpe deg med å håndtere diabetes effektivt.