E2h

Hvordan spise sunt på et studenthjem kafeteria

Bor i en sovesal betyr at du er ansvarlig for deg selv siden foreldrene dine vil være langt borte fra deg. Det betyr også at du kan gjøre hva ditt hjerte ønsker. Du kan spise hva du vil, når du ønsker det. De fleste som ikke ser hva de spiser på internat vil trolig få vekt i de neste månedene eller utvikle koronar hjertesykdom i de neste årene. Hvis du planlegger å spise sunt på en sovesal kafeteria alternativene kan virke slank, men det finnes måter å overleve kafeteria mat ved å lage de sunne mat alternativer.

Hvordan spise sunt på et studenthjem kafeteria. Hvis det er fettete, så unngå det.
Hvordan spise sunt på et studenthjem kafeteria. Hvis det er fettete, så unngå det.

1.. Hva bør du unngå. Det vil være vanskelig å motstå alle disse appetittvekkende retter i sovesal kafeteriaen. Du sannsynligvis ikke kan forestille seg å ikke være i stand til å binge på pizza, hamburgere, og donuts i hele dorm livet, men disse er de typer mat som er usunn for deg.

Hvis det er fettete, så unngå det

Hvis det er fettete, så unngå det. Du vil sannsynligvis se mye av kjøttretter svømming i olje i kafeteriaen. Oljen hjelper faktisk disse rettene til å vare i flere timer på telleren buffet. Oljen finnes i disse kjøttretter er høy i mettet fett, som ikke er veldig sunt. Fettet fra biff, kylling eller svinekjøtt kombinert med smør de bruker til matlaging er høyt kolesterol. Risikoen for hjerte og karsykdommer øker hvis du fortsetter å spise disse typer mat.

Melkeprodukter som smør, fløte og ost også inneholde høye nivåer av mettet fett som kan øke kolesterolnivået ditt. Mat retter i kantina som inneholder disse typer meieriprodukter bør unngås.

Brus er en all time favoritt drikke spesielt på sovesaler der folk forbruker bokser og flasker med brus hver dag. Den energien de får fra drikke kommer fra sukker og de fleste kan være addicting. Brus inneholder høye nivåer av sukker og kalorier med nesten ingen næringsstoffer i det hele tatt. Regelmessig inntak av brus kan påvirke din helse og vekt.

2. Hva du skal spise. Nå vet du noe av den type mat for å unngå på sovesal kafeteriaen, kan vi gå videre til hvilke typer mat du bør spise. Sovesalen kafeteriaen vil ha en salatbar, du kan lage din egen kombinasjon av bladgrønnsaker og andre grønnsaker. Den eneste måten du kan gå galt med en salat er hvis du haug på bacon biter, krutonger og ost. Bruk salat dressing i moderering eller du kan bare bruke et dryss av eddik og sitronsaft på salaten din.

Til frokost velger frokostblandinger, havremel og lettmelk

Til frokost velger frokostblandinger, havregryn og lettmelk. Disse vil gi deg nok fiber og protein for resten av formiddagen. Til lunsj og middag kan du velge magert kjøtt som kylling bryst og magert kjøtt.


Sovesalen kafeteriaen vil ha sunne alternativer for deg å spise. Men hvis du ikke finner klar til å spise måltider, så du kan ha til å lage din egen med hva som er tilgjengelig.