E2h

Hvordan slå søvnløshet uten reseptbelagte legemidler

Alle som har hatt kronisk (pågående) søvnløshet vet hvor ødeleggende det kan være. Det kan være forårsaket på grunn av psykologiske faktorer som angst eller depresjon, og er også forbundet med smertefulle lidelser som reumatoid artritt. Hvis du er lei av å stirre i taket i flere timer om natten, til tross for at hund-trøtt, her er noen prøvd-n-testet tips for å få en god natts søvn.

Hvordan slå søvnløshet uten reseptbelagte legemidler. Hvis du muligens kan unngå det.
Hvordan slå søvnløshet uten reseptbelagte legemidler. Hvis du muligens kan unngå det.
  1. Hvis du muligens kan unngå det, ikke gå ruten av reseptbelagte medisiner, spesielt hvis søvnløshet har pågått en stund. Til tross for hva noen mennesker vil fortelle deg, sovetabletter er behaviorally vanedannende, og kommer av dem når du har vært på dem for en lengre periode kan være svært vanskelig. Det er andre alternativer.
  2. Unngå alle midler: Du kan være mye mer følsomme for koffein enn du tror. Selv en kopp kaffe om morgenen har vist seg å påvirke tiden det tar å få sove om natten. Hvis du er en tung kaffe eller te drikker, avvenne deg over en periode på en uke. Og husk at koffein lurer i mange steder, deriblant mange brus og over-the-counter medisiner. Du kan oppleve tilbaketrekning hodepine, men det vil være verdt det. Også unngå alkohol og sigaretter om natten.
  3. Bestem hva den ideelle tiden for deg å gå til sengs er hver kveld, og hold deg til det, selv om du ikke er sliten på en bestemt kveld. Rutine er viktig hvis du sikter til å overvinne søvnløshet.
  4. Et konsept som kalles "sleep hygiene" er viktig. I hovedsak betyr det å følge en rutine som er designet for å trene hjernen til å sovne naturlig. Du ønsker å engasjere seg i aktiviteter som du finner avslappende. For eksempel, hvis du planlegger å gå i dvale på 23:00, tegner et varmt bad en time tidligere, og lage deg en kopp urtete (helst kamille, som har søvndyssende egenskaper).
  5. Lys duftende stearinlys på badet, og på soverommet. Dryss en dråpe lavendelolje på puta. Sørg for at soverommet er på en behagelig temperatur.
  6. Sette noen dråper avslappende, søvndyssende eteriske oljer i badekaret, som lavendel og rose. Suge i badekaret så lenge du er komfortabel, og deretter fortsette med "ritual". Du kan nyte å sette body lotion på, eller iført nyvasket bomull pyjamas. Uansett hva du velger å inkludere i "ritual", sørg for at du gjør det hver kveld, og i samme rekkefølge.
  7. Hvis du vil lytte til musikk mens du suge, sørg for at det er beroligende ... ikke Eminem eller Stones.
  8. Når du kommer inn i sengen, lese for ikke lenger enn 1/2 time, og sørge for at du velger noe lys. Ingen psykologiske thrillere, whodunits, eller non-fiction. Unn deg noe "fluffy", som ikke krever noen tunge tenkning.

Det kan ta opptil to uker før du begynner å se resultater, men å fortsette. Kroppen din vil takke deg.