E2h

Hvordan man skal håndtere en hemoragisk hjerneslag

Hemoragisk slag er et begrep som brukes for å beskrive ruptur av blodkar i hjernen. Fordi hjernen er en svært følsom organ, kan bruddet være dødelig. Selv i tilfeller hvor hjernen ruptur er ikke dødelig, det er en meget høy sannsynlighet for at slaget vil ha noen store effekter på pasienten. Hvis du bor sammen med noen som har hatt hjerneslag, her er noen måter å håndtere situasjonen.

Hvordan man skal håndtere en hemoragisk hjerneslag. Kjenn dine alternativer.
Hvordan man skal håndtere en hemoragisk hjerneslag. Kjenn dine alternativer.

  • Vet årsaken. Først av alt, bør du være klar over de viktigste årsakene til hemoragisk hjerneslag. I Europa alene, det er opp til 150.000 tilfeller rapportert hvert år. Vanligvis, er årsaken til hjerneslag høyt blodtrykk eller hypertensjon, eller overdreven bruk av antikoagulanter. Antikoagulanter er vanligvis brukt for personer som har høyt blodtrykk, noe som betyr at det er risiko når noen er hypertensive, men det er også risiko når medisiner for denne tilstanden er brukt overdrevet. I sjeldne tilfeller kan fartøy i hjernen rett og slett være svak, noe som kan føre til riving.
  • Kjenn dine alternativer. Hvis noen får en hemoragisk hjerneslag, er det beste alternativet for å gå til kirurgi. Kirurgi er den beste måten å komme inn i hjernen og minimere blødning. Vanligvis vil en neuro kirurgen være i stand til å lokalisere de skadede fartøyer og bruke klemmer til lukke fartøyene og hindre ytterligere blødning. Operasjonen gjøres best når pasienten er allerede stabil, men høyst 72 timer. Etter 72 timer, kan det hende at blødning har forårsaket store og permanent skade.
  • Se opp for blodpropp. Etter hemoragisk slag, er en av de vanlige problemer som pasienter vil ha clotting, som kan være like farlig som selve hjerneslag. På grunn av dette, bør pasienten holdes på sykehuset for de neste par dagene, skal avgjøres av legen. På sykehuset, kan sykepleiere og leger overvåke hjernen og skanne det nå og da for å sjekke om det er blodpropp dannes i hjernen. Legene kan også overvåke den helbredende prosess for hjernen.
  • Terapi. Etter operasjonen vil blødningen stopper. Hemoragisk slag, har imidlertid langt større konsekvenser. Det er vanlig for ofre for hemoragisk slag for å få lammelser eller mister funksjon og kontroll over noen kroppsdeler. En av de vanligste kroppsfunksjoner at de vil miste er evnen til å svelge. På grunn av dette, er det en meget høy sannsynlighet for væske og mat kommer inn i lungene. For å forhindre dette, vil de fleste leger anbefaler en spesialisert diett som består av lett å fordøye og lett å svelge mat og væske som er tykk nok til å passere til magen, og ikke til lungene. For å minimere og til slutt reparere skader forårsaket av slag, bør pasienten gjennomgå fysioterapi.


Til slutt bør du også sjekke kroppen til pasienten for seng sår

Til slutt bør du også sjekke kroppen til pasienten for seng sår. Fordi de fleste pasienter er seng ridd, seng sår utvikle seg raskt i kroppen. Sørg for å slå pasienten hver så ofte, og å gi ham noen minutter ut av sengen, for å få blodet til å sirkulere, og for å hindre sår fra forming.