E2h

Hvordan man skal håndtere diabetes

Du vil måtte forholde seg til mange ting når du er diagnostisert med diabetes. Dette inkluderer dine følelser, kosthold, treningsprogram, insulin og overvåking av blodsukker nivåer.

 1. Mat.

  En av de viktigste tingene du må gjøre for å håndtere diabetes er å lære å lage god mat valg. Dette inkluderer å vite når man skal spise, hvor mye du skal spise, hva du skal spise og selv hvordan å forberede mat riktig. Når du lærer hvordan du gjør disse tingene, vil du være i førersetet, og du vil være i stand til å justere matinntaket basert på blodsukkernivået.

Alle diabetikere bør holde en matdagbok. Dette vil hjelpe deg å se hvordan kroppen din reagerer på visse matvarer og mat mengder. Alt du spiser bør settes inn i matdagbok, selv snacks og drikke. Du bør inkludere de gangene du spiser, samt blodsukkernivået før og etter å ha spist.

 • Finn ut hva en visning eller del virkelig er, og ikke overstige dette beløpet.
 • Prøv å spise dine måltider og snacks på samme tid hver dag.
 • Prøv å spise samme mengde eller deler av mat hver dag.
 • Kjøpe en diabetiker kokebok eller gå online for å finne gratis diabetic oppskrifter.
 • Ikke hopp over måltider!
 • Prøve nye matvarer. Variasjon er livets krydder. Hvis du begrense deg til bare noen få matvarer du er mer sannsynlig å falle ut av vognen.
 • Når du velger matvarer, plukke de som er høy i fiber. Dette inkluderer korn, bønner, grønnsaker og frukt.
 • Unngå mat som har et høyt natrium innhold.
 • Planlegge og kjøpe mat du trenger å ha på hånden. Dette vil holde deg fra snacking på noe du ikke bør spise.
 • Bruk dine blodsukker poster og maten dagbok for å evaluere maten plan. Ved å bruke denne informasjonen vil du se om det er noen justeringer som må gjøres i kostholdet ditt.
 • Sette mål mål for deg selv. Velg et blodsukker målområde som du ønsker å jobbe mot og oppnå det.

  Hvordan man skal håndtere diabetes. Prøve nye matvarer.
  Hvordan man skal håndtere diabetes. Prøve nye matvarer.

  >

 • Trening.

  > Bli aktiv! Få opp og bare vandre i postkassen og tilbake er en god start for noen som fører en stillesittende livsstil. Øvelsen bidrar til å senke høye blodsukkerverdier og det også lindrer mental stress. Diabetikere oppfordres til å utøve daglig. Hvis du er en diabetiker, bør du finne en øvelse du liker som du enkelt kan gjøre på en daglig basis.
 • Sette mål mål for deg selv. Trening.
  Sette mål mål for deg selv. Trening.

 • Insulin.

  Insulin.

  > En diabetiker kan ikke gå uten insulin. Insulin er nødvendig å kontrollere diabetes. Mangler en dose insulin kan føre til en diabetiker å bli syk eller dø. Diabetikere må bære insulin med dem hele tiden. Venner og familiemedlemmer av diabetikere bør være utdannet om diabetes og lære hvordan du kan gi insulin skudd i tilfelle at diabetikere er bevisstløs og trenger en insulin skudd.
 • Blodsukkermåling.

  > Blodglukosekontroll er svært viktig for en diabetiker. Blodsukkermåleren er et uvurderlig verktøy for diabetikere. Diabetikere bør sjekke sine sukker nivåer 3-5 ganger per dag - før og etter måltider. Mange diabetikere vil sjekke blodsukkeret nivå etter trening, så vel. Diabetikere bør ha sine meter med dem hele tiden. Hvis de skulle ha en reaksjon noen kunne teste sine blodsukkeret for å se om den er for lav eller for høy.
 • Følelser.

  Husk at å få en diagnose av diabetes kan være overveldende. Mange tror de vil aldri være i stand til å gi seg selv skudd eller riktig overvåke blodsukkeret. Den gode nyheten er denne følelsen vil avta etter hvert som tiden går. Snakker over dine bekymringer med legen din og andre diabetikere, kan gå langt i å hjelpe deg å overvinne din frykt.

  Det er normalt å føle et bredt spekter av følelser når du først får diagnostisert med diabetes. Du kan føle fornektelse, sorg, forvirring, sinne, forlegenhet og selv sjalusi rettet mot noen som ikke har til å takle diabetes. Prøv å snakke om dine følelser med noen du stoler på. Prøv å gi dine følelser navn. Det kan være vanskelig å åpne opp følelsene dine, men det er den beste måten å lette belastningen du kan føle.

  Hvis du har en vanskelig tid å håndtere din diabetes følelsesmessig, kan det være lurt å finne en støttegruppe i din hjemby. Hvis det ikke er en tilgjengelig, eller hvis du føler deg ukomfortabel med ansikt-til-ansikt interaksjon, kan du finne mange diabetes støttegrupper på Internett.