E2h

Hvordan man kan forebygge smertefulle bleie utslett

Iført bleier er en vanlig del av et barns liv

Iført bleier er en vanlig del av et barns liv. Spedbarn kan ikke kontrollere sine blærer og mager ennå, så de bærer bleier for å holde seg ren. Men stadig iført bleier fører ofte til en smertefull bleie utslett. Her er hvordan du kan unngå dette og gjøre babyen behagelig til tross bleier.

Hvordan man kan forebygge smertefulle bleie utslett. Bruk en annen bleie merke.
Hvordan man kan forebygge smertefulle bleie utslett. Bruk en annen bleie merke.

 1. Endre bleier ofte. Når avføring eller urin gjør langvarig kontakt med babyens hud, fører det irritasjon. Verre, kan bakterier forårsake infeksjoner som urinveisinfeksjoner og hudinfeksjoner. Det første tegnet på irritasjon og infeksjon er et utslett. Ikke vent til bleier til å bli full før du endrer dem. Hvis det er avføring, endrer bleien umiddelbart.
 2. Bruk en annen bleie merke. Visse bleie merker kan ikke være egnet for babyens hud, spesielt hvis hans huden er følsom. Legg merke til når utslett startet. Begynte det når du har brukt et bestemt merke? Endre merker og se om dette bedrer babyens hud.
 3. Rengjør huden hans. Dirt, bakterier, avføring og urin føre babyens hud til å reagere og utvikle et utslett. Rengjør huden hans skikkelig og sørge for at alt er rent før du setter på bleie hans.
 4. Påfør en barriere mot babyens hud. Wetness er en viktig årsak til bleie utslett. Bruk oljebaserte gelé eller kremer for å lage en vanntett lag til babyens hud. Pass på at huden er tørr før du påfører disse fordi vann kan bli fanget inne i lag og forårsake utslett i stedet for å forebygge dem.
 5. Pat pulver i huden hans. Powder absorberer fuktighet og hindrer utslett. Det er noen pulver som er spesielt formulert for å hindre bleie utslett. Bruk en moderat mengde pulver. For mye pulver kan føre til urinveisinfeksjoner.
 6. Se opp for matallergier. Utslett er et symptom på allergi. Når babyen er allergisk mot maten han spiser, reagerer huden hans til avføring og urin han går ut. Vet maten han er allergisk mot og unngå å gi disse til ham.
 7. Ikke la ham drikke sure juice. Disse føre til at barnets urin for å bli sure. Når sur urin kommer i kontakt med babyens hud i lengre perioder av gangen, reagerer syre med babyen hud og en smertefull bleie utslett utvikler seg. Hvis du oppdager bleie utslett når babyen drikker juice som er sur, slutte å gi de drikke.
 8. Vurdere hans medisiner. Visse medisiner kan gjøre huden hans ekstra følsom. Finn ut om bivirkninger av medisiner han tar. Snakk med legen din dersom han utvikler utslett etter å ha tatt medisiner.
 9. Bruk allergivennlige materialer. Noen babyer har hud som er allergisk mot visse stoffer i såpe, kremer, pulver og bleier. Bruk allergivennlige materialer for å unngå utslett.
 10. Unn utslett umiddelbart. Når barnet ditt har et utslett allerede, behandle utslett med bleie krem. Din barnelege kan forskrive medisiner som kan bidra til å kurere utslett. Et utslett som er igjen ubehandlet forverres og bli smertefullt.
 11. La ham være uten hans bleier. Babyens hud trenger å puste fra tid til annen. Når det er mulig, fjern babyens bleie og la ham bære komfortabelt undertøy i stedet.

Årsakene til bleie utslett er bakterier

Årsakene til bleie utslett er bakterier, fuktighet, ikke nok luft, sur urin, allergier, og medisinering. Ved å dele med disse, hindrer du smertefulle bleie utslett. Informere folk som har omsorg for barnet om disse metodene for å sørge for at han ikke får en smertefull bleie utslett.