E2h

Hvordan man kan forebygge og behandle skjørbuk

Skrekk svøpe havene, og en av dagens sykdommer av underernæring

Skjørbuk rammer menneskeheten på land så vel som på sjøen. Tilbake i år 1747, drepte skjørbuk mer sjøfolk enn våpen og stormer satt sammen.

Hvordan man kan forebygge og behandle skjørbuk. Tegn og symptomer på skjørbuk.
Hvordan man kan forebygge og behandle skjørbuk. Tegn og symptomer på skjørbuk.

Å kjempe denne gruer svøpe, montert seksti kanoner på oaken dekk av Salisbury var ubrukelig. Men ved et glimt av geni, en mann i skipets mannskap - var i stand til å beseire det - Dr. James Lind. Erobringen av skjørbuk er rangert som en av de store medisinske seire gjennom tidene. Dr. Lind er i dag anerkjent som en av de viktigste figurene i en hel gren av vitenskapen kalles Nutrition. Dr. Lind senere fikk berømmelse som far naval medisin.

 1. Tegn og symptomer på skjørbuk:
  • Tretthet og svakhet.
  • Øynene ser sunkne.
  • Tannkjøttet blør ofte og stygge sår utbrudd over hele huden.
  • Andre Hemorrhages oppstår, det vil si neseblod, blod i urin eller avføring, splint blødninger under fingerneglene, subperiosteal blødninger.
  • Forsinket helbredelser av sår.
  • Anemi.
 2. Skjørbuk gjennom historien Fra historien kan vitenskapen da si at skjørbuk var sykdommen som rammet Job i Bibelen etter at han mistet alle sine flokker og korn, når Job sa.:

  "Ved den store kraft sykdommen min, er huden min forandret, det binder meg om så kragen av pels ... min hud er svart på meg og mine ben er brent med varme."

  Lind, om bord på Salisbury hadde separate rapporter antyder på sannheten om sykdommen. Blant var en skrevet av den berømte franske mariner Jacques Cartier om hans leting på St. Lawrence-elven i 1535. Oversatt til engelsk i innsamling av reisene av den store geografen Richard Hakluyt, Cartier related:

  Skrekk svøpe havene, og en av dagens sykdommer av underernæring. Skjørbuk gjennom historien.
  Skrekk svøpe havene, og en av dagens sykdommer av underernæring. Skjørbuk gjennom historien.

  "De sa ukjent sykdom begynte å spre seg blant oss etter de rareste sorter som ble eyther hørt om eller Seinen, insomach som noen gjorde mister sin styrke, og kunne ikke stå på feete deres, så gjorde sitt legges swel, deres sinnowes krympe svart som . noen Cole Andre hadde også sine skinn flekket med flekker av blod på en lilla farge, så gjorde det stige opp til sine ankler, knær, lår, skuldre, armer og nakke, munnen ble stinking, deres gummes råtten at alle kjødet gjorde faller ut. "

  Innen seks uker, forble bare ti av et mannskap på 110 og deres "rette" var en slags buljong laget av kokende kvister og nåler av de eviggrønne trærne.

  Lind, den lille geni. Etter å ha sett de mulige symptomer på skjørbuk ombord Salisbury, planla Dr. Lind en av de mest betydningsfulle eksperimenter i hele medisinens historie. Guidet bare av hans egen gode dømmekraft, jobbet Dr. Lind ut en modell kontrollert eksperiment. Den tjuende mai, 1747, valgte han tolv pasienter med skjørbuk om bord på Salisbury på sjøen. Sine saker var så likt som han kunne ha dem. Han la dem sammen, men ikke behandler sine dusin pasienter akkurat det samme.

 3. . Forsøket Lind eksperimentert med seks ulike kosttilskudd: til sin første gruppen av to menn, ga han en liter av eple cider tre ganger om dagen i tillegg til den vanlige kosten alle de syke menneskene spiste, den andre gruppen fikk to skjeer eddik tre ganger daglig, og flere dråper eddik i Loblolly deres, annen gruppe fikk legemiddel kjent som eliksir vitriol, sammensatt av fortynnet svovelsyre og alkohol smaksatt med ingefær og kanel; enda en, et legemiddel laget av hvitløk, sennep og noen grunnen opp urter, og to andre menn, bare en halv halvliter salt sjøvann etter måltider. Til de to heldige menn i den sjette og siste gruppen, ga Dr. Lind appelsiner og sitron daglig i seks dager, til hans begrenset frukt forsyning kjørte ut. I hans egne ord, dette er hva som skjedde:

  "Konsekvensen var, at de mest plutselige og synlig gode effekter ble oppfattet fra bruken av appelsiner og sitroner, en av de som hadde tatt dem være på slutten av seks dager skikket til tjeneste Stedene var ikke på samme tid. ganske off kroppen hans, eller hans gums lyd, men uten andre medisiner han ble ganske sunt før vi kom inn i Plymouth. Den andre var den beste utvinnes av noen i hans tilstand, og blir ansett ganske godt, ble utnevnt sykepleier til resten av de syke. "

  Det er mulig å bruke Dr. Lind egne ord fordi på nå land, satte han ned fullstendig informasjon om eksperimentet hans i en bok han kalte A Treatise av skjørbuk. Hva Dr. Lind oppnådd om bord på Salisbury tjent ham og hans skip sikret plass i historien. Sitronsaft stoppet skjørbuk fordi skjørbuk var og er en sykdom forårsaket av vitamin C-mangel. Vitaminer ble oppdaget i 1912 av en polsk kjemiker jobber i London, finnes i mange vanlige matvarer i varierende mengder, og de er avgjørende for liv og vekst. Ikke før 1934 ville en europeisk forsker ved University of Pittsburgh omsider isolere krystaller av ren vitamin C fra et beger med sitronsaft.

 4. Forebygging:
  • Økt produksjon og forbruk av vitamin C-rik mat, som sitrus frukt og grønnsaker.
  • Utdeling av grønnsaker, frukt og fruktjuice for alle medlemmer av samfunnet begynner med barn i den sjette måneden av livet.
  • Forbedret hagebruk, f.eks levering av landsbyen og hushold hager, frukthager, vegetabilske parseller i byer og skole hager.
  • Oppmuntring av den utstrakte bruken av spiselige ville frukter og grønnsaker er kjent for å være rik på vitamin C, (f.eks Baobab frukt).
  • Ernæring utdanning, samt undervisning årsakene og behovet for å spise fersk mat, bør omfatte undervisning i tiltak for å minimalisere vitamin C tap i matlaging og matlaging.
 5. Behandling. Denne sykdommen av underernæring er fortsatt utbredt i verden i dag. På grunn av farene ved plutselig død, er det ikke tilrådelig å behandle denne mangel sykdom med bare en vitamin C-rik diett. Snarere er det tilrådelig å gi 250 mg askorbinsyre gjennom munnen fire ganger om dagen, og å sette pasienten på en diett med mye frisk frukt og grønnsaker. Askorbinsyre ved injeksjon er kun nødvendig hvis pasienten kaster opp.
lykke er ofte med mannen som ikke inkluderer det i sine planer.