E2h

Hvordan man kan forebygge kolitt

Kolitt, medisinsk anerkjent som ulcerøs kolitt, er en tilstand som vedrører dannelsen av sår langs mage og tarm foringer. Noen ganger er sår dannet på grunn av eksponering av intestinal fôr til mage syre fra magesekken, andre ganger kan ulcerøs kolitt være forårsaket av bakterier fra undercooked mat eller mat som ikke har blitt godt forberedt. Det er ingen kjente spesielle årsaker til ulcerøs kolitt, og derfor er det ingen surefire måter å forebygge det. Men du kan gjøre noe med hindrer den fra å komme videre eller avta sin vekst og forverring. Her er noen måter å hjelpe deg sørge for at ulcerøs kolitt er holdt i sjakk og ingen nye sår vil utvikle:

  1. Spise et sunt kosthold. I alle typer sykdom eller tilstand, ingenting slår å spise et sunt kosthold for å styrke immunforsvaret. Laste opp tallerkenen med frukt og grønnsaker som er rike på vitaminer og mineraler, fordi de vil være vakt når du er plaget med en sykdom. Prøv og holde seg borte fra junk food for en stund. Du vil ikke bare være beskyttet mot skadelige sykdommer, kan du få en pen kropp også.
  2. Ta medisiner. Fleste ulcerative tilfeller kan ikke forhindres, men det finnes måter å redusere smerte eller alvorlighetsgraden av tilstanden. En ting kan legen råde deg til å gjøre er å ta anti-inflammatoriske medisiner for å hindre blusser opp av sårene. Oftere enn ikke, vil du bli foreskrevet medisiner siden over-the-counter løsninger er litt for svake til å bekjempe kolitt.
  3. Spis mindre krydret mat. Krydret mat inneholder ofte stoffer som irriterer sår i slimhinnen i tarmen, og noen ganger ville føre til nye sår å danne. Spis mindre av disse krydret mat å stoppe betennelse i disse sår.
  4. Holde seg borte fra antibiotika. Fleste antibiotika er kjent for å forverre tilfeller av ulcerøs kolitt fordi de indusere betennelse. Hvis det er mulig, aldri ta antibiotika når du oppdager at du lider av ulcerøs kolitt. Velger andre medisiner i stedet, for eksempel naturlige eller orientalsk legemidler som ikke inneholder skadelige stoffer.
  5. Sørg for å spise på riktig tid. Det antas at de fleste magesår er forårsaket av ikke å spise i tide, eller når du lar din sult passere. Hvis du føler at det er på tide å spise og magen krever det, sørg for å spise selv en sandwich eller en cookie for å holde magen syrer fra brenning eller skade slimhinnen i magen og selv tarmen.
Hvordan man kan forebygge kolitt. Spise et sunt kosthold.
Hvordan man kan forebygge kolitt. Spise et sunt kosthold.

Husk, det er ingen kjente årsaker til kolitt. Men mesteparten av tiden, kan symptomer som magesmerter og uregelmessig avføring manifest, og du gjør en masse ting for å behandle disse områdene av bekymring. Rådfør deg med legen din umiddelbart ved å lære at du har kolitt, fordi han vil være den som er kunnskapsrik nok til å gi deg råd om de tingene du kan gjøre for å bidra til å holde tilstanden i sjakk.