E2h

Hvordan man kan forebygge hjerteinfarkt

Hvert år rundt én million europeere lider av hjerteinfarkt

Hvert år rundt én million europeere lider av hjerteinfarkt. Overlevelsen er stadig bedre takket være økt hjertefrekvens helse bevissthet. Mye oppmerksomhet og fokus har blitt brukt på å utdanne og hjelpe hjerteinfarkt overlevende for å hindre påfølgende hjerteinfarkt. Det har også vært økt vekt på å kjenne din risikofaktor for hjerteinfarkt og tar riktig medisinsk handling.

Hjerteinfarkt forebyggende teknikker er utviklet for å redusere risikoen for å utvikle innledende og påfølgende hjerteinfarkt. Du bør konsultere legen din før du begynner på behandlingsregime. Legen vil vurdere ditt hjerte helse og være i stand til å anbefale de riktige forebyggende tiltak. Flere faktorer som du alder og medisinsk historie vil spille en rolle i din individualisert hjerteinfarkt forebygging plan.

Hvordan man kan forebygge hjerteinfarkt. Blodfortynnende medisiner.
Hvordan man kan forebygge hjerteinfarkt. Blodfortynnende medisiner.

Det er flere medisiner som legen kan foreskrive for å hjelpe med forebygging av innledende og påfølgende hjerteinfarkt. Disse medikamentene handle på forskjellige måter for å hjelpe ditt hjerte funksjonen mer effektivt. Det er viktig å merke seg at medisinering terapi er vanligvis angitt for personer som allerede har lidd av et hjerteinfarkt eller er en stor risiko for å ha en. Dosering og hyppighet av foreskrevne medisiner vil være basert på en individuell medisinsk vurdering. Du bør alltid ta medisiner som anvist av legen din for å sikre medisinering effektivitet og for å hindre komplikasjoner.

  1. ACE-hemmere kan være foreskrevet for å hjelpe hjertet ditt pumper blod lettere. Noen ofte foreskrevet ACE-hemmere er Captopril og Lisinopril.
  2. Betablokkere kan være foreskrevet for å redusere blodtrykket og puls. Noen ofte foreskrevet Betablokkere er Atenolol og propanolol.
  3. Blodfortynnende medisiner kan være foreskrevet for å sikre at blodet ikke levre lett. Aspirin er ofte medisinering av valget. Sterkere mediations kan gis i mer bryte tilfeller.
  4. Kolesterol-reduserende medisiner kan også være foreskrevet. Det finnes en rekke av disse medikamentene tilgjengelig, inkludert statiner og fibrater. Disse medikamentene er vanligvis foreskrevet til personer som allerede har lidd av hjerteinfarkt.

Livsstilsendringer kan også være indisert å forhindre hjerteinfarkt

Livsstilsendringer kan også være indisert å forhindre hjerteinfarkt. Du trenger å gjøre en ærlig vurdering av din livsstil for å finne ut hvor det bør gjøres endringer. Disse endringene kan gjøres på ethvert stadium av livet, men krever engasjement for å få de beste resultatene.

Hvert år rundt én million europeere lider av hjerteinfarkt. Kolesterol-reduserende medisiner.
Hvert år rundt én million europeere lider av hjerteinfarkt. Kolesterol-reduserende medisiner.

  1. Reduserer du totale stress nivå. Dette kan gjøres på mange måter. Enten du bare trenger å snakke med noen eller trenger hjelp med en hverdag oppgave, er det viktig å være åpen for å motta den hjelpen du trenger. Ikke vær redd for å be om hjelp fra kjære i dine hjerteinfarkt forebyggende arbeid. Hvis dette ikke er et levedyktig alternativ, vurdere å bli lokale støttegrupper eller kollegaer i et samspill. Det er virkelig styrke i antall. Du kan vurdere å ta på en ny hobby eller redusere dine timer på jobb.
  2. Planlegg regelmessige legekontroller. Mange symptomer på hjertesykdom er ikke lett gjenkjent. Å ha riktig medisinsk behandling vil gjøre deg i stand til å være proaktive i helsevesenet din. Legen din kan være i stand til å foreskrive de nødvendige medisiner og endringer før problemene oppstår. Regelmessige legekontroller vil også tillate legen å overvåke medisiner og livsstilsendring effektivitet.
  3. Utøve og opprettholde en sunn vekt. Trening hjelper ditt hjerte holde seg frisk og fungere mer effektivt. Mengde og type trening som er riktig for din vil bli bestemt av en individuell vurdering. Det finnes utallige utøve opsjoner som spenner fra yoga til cardio-kickboksing. Legen vil kunne hjelpe deg å velge et alternativ som er riktig for deg. Trening hjelper deg også til å opprettholde en passende vekt. Legen vil kunne guide deg til din vekt vedlikehold mål.
  4. Slutte å røyke. Røyking sterkt øker risikoen for hjerteinfarkt. Det er svært viktig å stoppe helt. Nikotin er svært avhengighetsskapende, og du kan ikke være i stand til å slutte lett. Ikke vær redd for å be for familien for støtte. Du må kanskje ta medisiner for å hjelpe deg å slutte. Legen vil kunne anbefale eller foreskrive disse medikamentene.
  5. Spis hjerte sunn mat. Matvarer som er høy i mettet fett, kolesterol og natrium kan øke risikoen for hjerteinfarkt. Disse matvarene må forbrukes med forsiktighet. Spise en rekke frukter og grønnsaker er et viktig skritt i å forebygge skade på koronararteriene. Fisk er også en nyttig mat. De fettsyrer som finnes i fisk bidrar til å redusere kolesterolet og forhindrer også blodpropper. Legen eller dietetiker vil kunne anbefale en diett plan som passer din individuell vurdering. Husk å ta hensyn til mat etiketter inkludert servering størrelse og ernæringsmessige informasjon. Endre kosthold kan være vanskelig. Søke støtte hos familiemedlemmer og lokale organisasjoner.