E2h

Hvordan man kan forebygge hjernen fryse

På en varm og solrik dag

På en varm og solrik dag, er det få ting så fristende som en kopp iskrem eller en frisk melk smoothie. Hva skjer når du plutselig spiser store mengder kald mat eller drikke, men er hjernen fryse. Hjernen fryse er utholdelig for noen mennesker, men veldig smertefullt for andre. Hvis du har en lav toleranse for smerte, sørg for at du følger disse trinnene for å hindre hjernen fryse.

Hvordan man kan forebygge hjernen fryse. På en varm og solrik dag.
Hvordan man kan forebygge hjernen fryse. På en varm og solrik dag.

  • Plasser munnen. Først av alt, bør du vurdere plasseringen av kald mat i munnen. En av de fysiologiske forklaringer på hvorfor hjernen fryse oppstår er når kald mat berører den øvre del eller taket av munnen. Kroppen tror at temperaturen endringen har blitt forårsaket av plutselige kulde, og vil forsøke å begrense kroppsvarme slik at det vil være i stand til å bevare det. Dette fører til en sammentrekning av blodårene, noe som fører til hjernen fryse. Hvis du setter maten på varmere deler av munnhulen, for eksempel på sidene av munnen, bør du være i stand til å hindre hjernen fryse.
  • Velger maten. Deretter kan du prøve å finne ut hva slags mat du kan håndtere godt. Hvis du virkelig ikke kan håndtere smerten fra hjernen fryse, så du bør unngå å spise matvarer som er for kaldt. Mest avkjølt drikke er ikke for kaldt til å gi en person hjernen fryse. Men slushy drinker, smoothies og iskrem kan ofte føre til hjernen fryse. Unngå disse hvis du ikke kan håndtere smerten. Bortsett fra å velge mat, også vurdere været for dagen. Du må kjenne hvor fristende det er å spise veldig kald mat på svært varme dager. Dette bør unngås, men siden den plutselig temperaturendring vil utløse en sterkere hjernen fryse.
  • Varm mat. Et annet alternativ er for deg å la maten varmes opp først. Hvis du området å spise iskrem, bør du ta isen i mindre biter, slik at du vil være i stand til å la det hvile og varme opp i tungen før de svelger det helt. På denne måten vil du kunne nyte den kjølige følelsen av iskrem på tungen, og fortsatt ikke får hjernen fryse. Hvis du spiser kald mat, la den varmes opp til romtemperatur først, slik at det vil ha tid til å tine opp litt.
  • Pisket krem. En spesiell teknikk for herding hjernen fryse er ved å beskytte din gane med litt pisket krem. Pisket krem ​​er rik nok til å være i stand til å dempe din gane fra den intense kulden, slik at taket av munnen din vil ikke bli altfor påvirket med den plutselige temperaturendringer. De fleste isbarer tjene sine iskrem med litt pisket krem, i alle fall.


Til slutt

Til slutt, prøv å begrense servering deler av kald drikke eller kald mat som du spiser. På denne måten vil du ikke å forholde seg til hjernen fryse. Med disse trinnene, bør du være i stand til å hindre smerten som følger med hjernen fryse.