E2h

Hvordan man kan forebygge hjernehinnebetennelse

Hjernehinnebetennelse er en sykdom som er forårsaket av bakterier eller virus. Viral meningitt er den vanligste tilstand imidlertid, begge er svært smittsom og farlig. Symptomene er kronisk tretthet, stive nakker, konstant hodepine og feber. Mesteparten av tiden, barn i aldersområdet fra 5 til 13 er mest utsatt. Meningitt kan også påvirke pensjonister også. Hvis den ikke behandles, kan hjernehinnebetennelse lå avfall til en persons immunsystem. Her er noen måter å hindre sammentrekning av denne forferdelige lidelsen.

Hvordan man kan forebygge hjernehinnebetennelse. Få vaksinert.
Hvordan man kan forebygge hjernehinnebetennelse. Få vaksinert.
  • Få vaksinert. Dette bør gis til barn i tidlig alder. Denne vaksinen kalles meningokokk-vaksine og er ikke så vanskelig å få tak på. Din barnelege bør anbefale og gi skuddet. Dette vil bygge immunitet mot bakterier og virus som forårsaker hjernehinnebetennelse. Denne vaksinen kan også gis til voksne i tillegg. Faktisk er det foreslått å få skudd før du reiser for å sikre at du ikke kontrakt sykdommen på turen.
  • Hold hendene rene. Hendene kan være bærere av bakterier eller virus. Derfor bør det alltid være ren. Vask den med vann og en god antibakteriell såpe så mye du kan, spesielt når du kommer i kontakt med mennesker eller ting som er litt tvilsom.
  • Unngå deling. Alright, på et tidlig alder, har du lært at deling er bra. Vel, bør ikke hver eneste ting deles. Først og fremst, ikke hver dele ting som du bruker på deg selv som servietter, lommetørklær, sminke (spesielt leppestift), og lignende. I tillegg, hvis det er mulig, forsøke å bringe dine egne skjeer og gafler med deg slik at du slipper å vurdere å bruke de som tilbys for deg på restauranter og spisesteder. Pass på at glasset du drikker fra er rene også. Husk kunne mikroorganismer som forårsaker denne sykdommen lurer overalt.
  • Spis riktig å bidra til å bygge opp immunforsvaret for å bekjempe eventuelle angrep av virus eller bakterier,. Du kanskje vurdere å holde seg til et sunt kosthold. Spise mye frisk frukt og grønnsaker er sterkt anbefalt som de er fullpakket med næringsstoffer som styrker immunforsvaret. På samme måte unngå matvarer som vil redusere immunitet mot sykdom som fet og fet mat, bearbeidet mat, og andre matvarer med tvilsomme tilberedningsmetoder. Videre supplere din diett med daglige doser av vitaminer og mineraler i kapsel eller tablettform.
  • Få litt søvn. Hver gang du går glipp av nok søvn, senker immunforsvaret. Hvis du ønsker å holde det på et akseptabelt nivå, er det viktig at du får nok søvn hver dag. Dette betyr at man skal ha minst 8 timer med fullstendig nedetid på en daglig basis. Noe mindre vil utsette deg for risiko.

Til slutt, sørg for at du supplere alle forholdsregler ved å legge mer igjen i kroppen din gjennom regelmessig mosjon. Øvelsen vil øke immunitet mot skadelige bakterier og virus.

Poenget her er at du bør øve sunn fornuft og leve sunt. Dette vil redusere risikoen for å pådra hjernehinnebetennelse.