E2h

Hvordan man kan forebygge en forstørret prostata med kosthold

Som menn blir gamle

Som menn blir gamle, deres prostata aldre og kan komme inn medisinske komplikasjoner. En av de forhold som kan påvirke prostata er utvidelse. Medisinsk betegnes som benign prostatahyperplasi, kan denne tilstanden gi menn en følelse av ubehag, spesielt ved vannlatning. Hvis du er i ferd med å skrive inn førtiårene, må du vurdere måter å forebygge prostataforstørrelse, gjennom kosten. Her er hvordan.

  • Drikk opp. Start med å øke vanninntaket. Øke vanninntaket betyr at du vil være i stand til å urinere mer. Jo mer urinproduksjonen, jo mer utvannet bakterier som naturlig lever i urin vil bli. Dette betyr at det vil bli færre sjanser til å få urinveisinfeksjoner. Urinveisinfeksjoner kan også føre til prostataforstørrelse, særlig fordi prostatakjertelen er koblet til urinveiene. Pass på at du drikker minst åtte til ti glass vann hver dag, avhengig av kroppsstørrelse og ditt nivå av fysisk aktivitet. Prøv å drikke vanlig, destillert vann, i stedet for å drikke brus.
  • Øk urin surhet. Deretter bør du også arbeide med å øke surhetsgraden i urinen din. Surhet i urin kan virke negativt, men i realiteten betyr også at urinen blir mer fiendtlig mot bakterier. Dette betyr at du vil redusere sjansene for å få urinveisinfeksjoner fordi syrlig karakter av urin og urinveiene vil hindre bakterier fra den fremgangsrike. Den beste måten å øke urin surhet er ved å drikke rikelig med tranebærjuice, som naturligvis har høye nivåer av syre.
  • Spis fisk. Deretter innlemme flere sjø mat elementer i kostholdet ditt. Sjømat er ikke bare består av magert kjøtt som har mindre fett og mindre kolesterol, men sjømat har også store mengder omega-3 fettsyrer. Dette er gode fettstoffer som ikke vil tette blodårene dine, men vil bidra til å forebygge betennelse i prostatakjertelen. Fettsyrer er også bra for hjertet ditt, siden det også hindrer hjertet fra å få betent. Hvis du ikke har tilgang til fiske som du kan inkludere i kostholdet ditt, bør du vurdere å få omega-3 fettsyrer fra kapsler og kosttilskudd. Dette er like effektive.
  • Spis frukt. Vitaminer vil naturlig bidra til å øke immunsystem og bidra til å styrke ditt prostatakjertel. Pass på at du spiser så mye frukt og grønnsaker som du kan. Istedenfor å nyte på kaker som dessert, bare ta noen skiver av frukt å vaske ned middag eller lunsj. Frukt er ikke bare velsmakende og næringsrik, men de er også relativt billig. Pluss, de er også rik på fiber som vil bidra til å eliminere avfall fast i fordøyelseskanalen.
  • Minimere fett og sukker. Til slutt, sørg for at du minimere fett og sukker inntak. For mange fett i kosten vil ikke bare påvirke ditt hjerte og blodårene dine, men kan også lage din prostata oppsvulmet og puffy. Sukker kan også lage din prostata veldig oppblåst.


Hvordan man kan forebygge en forstørret prostata med kosthold. Minimere fett og sukker.
Hvordan man kan forebygge en forstørret prostata med kosthold. Minimere fett og sukker.

Med disse trinnene, bør du være i stand til å minimere risikoen for å få en forstørret prostata uten å gjøre noe, men endrer din diett. Pass imidlertid på at du fortsatt få prostata eksamen en gang i året når du fyller førti.