E2h

Hvordan kommunisere med en ikke - verbal barn

En av autisme utfordringer i livet!

Laryngitt er en virusinfeksjon som påvirker strupehodet og bruk av stemmebåndene. Autisme Spectrum Disorder er en lidelse som påvirker ulike områder av en persons liv som sine kommunikasjonsevner, deres behandling av informasjon, utvikling av hypersensitive problemer og så mye mer. I tilfelle av Dasan, min sønn, en av de områdene i livet hans berørt av denne lidelsen gjorde ham offisielt en ikke-verbal barn. Nå er spørsmålet: "Hvordan kommunisere med en ikke-verbal barn?"

Siden han ble diagnostisert med autisme ved 3 års alder, har han brukt flere kommunikasjonsverktøy for å uttrykke sine behov, sine følelser og begjær til oss og andre. Mens vi er stolte over å se at hans vokabular utvidet til ca 10 ord, han trenger fortsatt disse andre verktøyene som hans vokabular er ikke omfattende nok til å kommunisere effektivt med andre.

Hvordan kommunisere med en ikke - verbal barn. Bilder er verdt tusen ord.
Hvordan kommunisere med en ikke - verbal barn. Bilder er verdt tusen ord.

På en måte kan hans virkelighet sammenlignes følgende situasjon. Tenk deg at du er en turist som besøker Kina. Du vet ikke språket, og du spør rundt for den nærmeste vaskerom. Hvilke verktøy bruker du for å bli forstått? I Dasan verden, disse verktøyene er en del av en daglig praksis. Du vil bli overrasket over hvor like disse verktøyene er mellom noen berørt av autisme og noen som lider av Laryngitt. Her er hvordan du kommuniserer med en ikke-verbal barn.

  1. Vis meg honning! Siden han var en pjokk, har Dasan brukt dette verktøyet til å kommunisere sine behov og ønsker. Hvis objektet er liten nok, bringer han den til oss. Ellers guider han oss til den. Han bruker vår hånd og fingre til å peke på er. Hvorfor? Rett og slett fordi for en ukjent grunn, nekter Dasan å peke seg.
  2. Bilder er verdt tusen ord. Hjemme og på skolen, nå som han er i skolepliktig alder på 7 år gamle, bringer Dasan oss bilde som representerer hans behov eller ønsker. Vi bruker PECS (Picture Exchange-Communication System) ved å bruke bilder for å kommunisere med vår sønn. Hjemme, bildene er på kjøleskapet. På skolen, er de i en lomme på veggen.
  3. Tegnspråk er et flott verktøy. Tegnspråk har vært til stede i våre liv siden min sønn begynte å motta tjenester av spesialister etter hans diagnose. Skolen er også lære ham noen tegn, gradvis utvide sitt repertoar.
  4. Kroppsspråk forteller mye. Dasan ofte bruker kroppsspråk, uttrykke sine behov og følelser gjennom sine handlinger og reaksjoner. En av hans problemer er et behov for trykk. Han vil bruke vår Labrador retriever å vise hva han ønsker til tider. Dasan vil lett trykk på hundens side å fortelle oss at han trenger press. Press kan bli avløst av en massasje, blir en vektet teppe eller vest, en stor klem eller innpakket i et teppe. Hvis han har en hodepine, vil han lett banke hodet med begge hender.
  5. Skrive alt hvis du kan! I fjor på morsdagen, ga min sønn meg et kort som han skrev selv. Når læreren hans spurte meg i år hva var vårt mål for vår sønn, foreslo jeg at han ville lære mer staving og hvordan du skriver på datamaskinen. Som jeg forklarte, før han snudde 7 år, hadde han 50% sjanse for å bli verbal en dag. Denne prosentandelen er avtagende før han slår 13 år gammel. Etterpå vil det bli betraktet som et mirakel. Jeg vil at han skal mestre dette verktøyet til å kommunisere med oss.

Som du kan se, alle disse verktøyene er de du vil bruke mens lider Laryngitt. Forskjellen mellom situasjon og Autism Spectrum Disorder eller andre ikke-verbal person er at det er deres daglige praksis. Du kan nå forstå hvordan å kommunisere med en ikke-verbal barn eller noen annen person å leve med det samme problemet.