E2h

Hvordan kommunisere med eldre og funksjonshemmede

Arbeider med eldre og personer med nedsatt funksjonsevne er tøff

Arbeider med eldre og personer med nedsatt funksjonsevne er tøff, faktisk. Du må være ytterst tålmodighet, for å tjene deres tillit. Mest pensjonister og annerledes-abled folk ville insistere på at de ikke trenger noen hjelp i å gjøre ting. Men hvis du føler at de gjør det, kan du prøve å gjøre ting mer med handlinger snarere enn bare ord. Stillhet og noen gode ord eller ord til oppmuntring ville gå en lang vei, spesielt når du har omsorg for noen som kanskje har vanskeligheter flytte om. Dette er spesielt tilfelle når du tar vare på en slektning eller venn som er en senior statsborger eller en PWD (person med nedsatt funksjonsevne).

Se og lær. Ikke hopp inn i noe uten først å prøve å analysere situasjonen, og bli kjent med de spesifikke ting som en senior statsborger eller PWD behov. Innstillingene de måtte ha med hensyn til mat, drikke, transport, hygiene og andre tilsynelatende dagligdagse eller trivielle ting ville la deg bli kjent med dem bedre og raskere.

Hvordan kommunisere med eldre og funksjonshemmede. Gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg.
Hvordan kommunisere med eldre og funksjonshemmede. Gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg.

Gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg. Ha empati fungerer veldig bra til din fordel. De fleste andre folk tror eldre eller PWDs er forstyrrelser. Men hvis du behandler dem med respekt og som likeverdige, vil de gjøre det samme for deg. Behandle dem på samme måte som du ønsker å bli behandlet hvis du var i deres posisjon.

Husk de er mennesker. Noen eldre folk eller PWDs kanskje ikke være for mobil. Noen kan selv ikke være i stand til å kommunisere med deg direkte. Men selv om de ikke alltid kan bevege seg eller snakke, betyr ikke dette at de ikke kan høre eller forstå deg. Vær forsiktig med hva du sier å unngå å fornærme dem. Dette vil holde dem fra å bli mer rolig med deg.

Vis at du bryr deg, men ikke vær nedlatende. Hvis de ønsker å gjøre ting på egen hånd, så la dem. Være sikker, men å være der for å låne en hånd i tilfelle det ikke fungerer. Du bør minne din eldre eller annerledes abled venn som du kan bli kalt på hvis de trenger hjelp. Dette tillater dem å være rolig med ditt nærvær, og akseptere deg som en viktig del av livet deres heller enn en plage.

Respekter personlige plass. Så mye som vår annerledes-abled venner og eldre slektninger trenger vår hjelp, kan de også trenger deres personlige plass. Mens du alltid vil være der for å hjelpe i tider med nød, kan du allerede være encroaching på privat tid eller privat plass. Så vær sikker på at du spør den andre personen hvis de fremdeles føler deg komfortabel med deg rundt. I de fleste tilfeller vil de eldre og PWDs foretrekker å bli igjen for å gjøre sine egne ting, og vil bare ringe for å få hjelp når dette er nødvendig.

Arbeider med eldre og personer med nedsatt funksjonsevne er tøff. Husk de er mennesker.
Arbeider med eldre og personer med nedsatt funksjonsevne er tøff. Husk de er mennesker.

Til slutt, alltid huske at forskjellene mellom folk kan noen ganger føre til misforståelser. Men hvis du velger å samarbeide og behandle hverandre diplomatisk, så forskjellene, enten i alder eller fysisk evne, ikke lenger ville uansett.