E2h

Hvordan komme ut av sengen

Vi gamle folk må være forsiktig med helsen vår

Min bestefar bruk for å vekke meg opp midt på natten og sier: "John, gni beina." Jeg ville gni beina før jeg fikk sirkulasjonen i gang igjen slik at han kunne gå tilbake til å sove. Hans ene beinet var Ruflete med skremmer der bein fragmenter hadde gjennomboret huden under en to-års healing perioden etter at han hadde knust i i et steinbrudd eksplosjon. Alderdommen gjort ting verre. Min bestefar døde 95 år gammel da jeg kjempet i Korea.

Gamle skader er smertefulle for gamle mennesker, men vi er utsatt for nye livet-forkortelse skader kroppen vår. De kan komme ved et uhell eller på annen måte som ikke spiser frokost. Her er noen måter å holde seg frisk i alderdommen:

 1. Slå på lyset. Gamle mennesker burde ikke vandre rundt i mørket. Vi har mindre følelse av balanse i våre eldre år, og vi kan lett falle i mørket. Grunnen er at vi mister vår balanse mye enklere i mørket. Sett Nattlysene rundt huset for å hjelpe navigere natt stier.

  En brukket hofte kan bringe katastrofe til en gammel ramme og forårsake en tidlig død. La lyset skinne før deg.

  Hvordan komme ut av sengen. Sted sengehester i bad og innganger og i dusj og badekar.
  Hvordan komme ut av sengen. Sted sengehester i bad og innganger og i dusj og badekar.

  Når du kommer ut av sengen, sitte på sengen for et par minutter mens hjernen tilpasser seg sittende og deretter stående. Støtte deg når du setter på klærne. Ikke hoppe rundt på soverommet med ett ben i buksa som jeg pleier å gjøre.

 2. Sted sengehester i bad og innganger og i dusj og badekar. Slike sikkerhetstiltak skinner er plassert etter en ulykke der noen ble skadet. Innse at du blir eldre og at du trenger sikkerhetsutstyr før ulykken, ikke etter. Forebygging er ordet for gamle mennesker
 3. Bruk en stokk eller spaserstokk. Du kan hindre et fall på den morgenen tur hvis du har en spaserstokk å støtte deg og holde deg på balanse. Hvorfor ikke? Du vil bli knyttet til ting. Min kone har alltid en spaserstokk ved inngangsdøren og i bilen. Hun er ofte veldig svimmel og spaserstokk gir henne nødvendig støtte. Men alle gamle mennesker er utsatt for svimmelhet. Få en stokk!
 4. Spis balanserte måltider. For mange gamle mennesker lider av underernæring. Den lenge lever er gode eaters. Når jeg ser en svært gammel person, jeg vanligvis se en god eater. Det er mange gode eaters på vår senior sentrum.

  Det er vanskelig å lage mat for én person, men du bør lære å lage mat små porsjoner. Du kan fryse det du ikke spiser for senere bruk. Du trenger ikke lenger ha et hus fullt av barn, gjør du? Lær å lage mat små.

  Ikke gå gjennom dagen uten å spise noen korn og kornprodukter, noen frukt, og noen grønnsaker. Gå lett på kjøtt og noen ganger har fisk. Det er bra for hjernen de sier.

 5. Ta en daglig vitamin. Gamle folk trenger den ekstra punch. Velg en merkevare for gamle mennesker.
 6. Se et hjerte lege. For mange av mine venner dør plutselig av hjerteinfarkt eller slag. Forholdsregler kan ha reddet noen av dem. Bare ta en aspirin hver dag belagt eller baby variasjon kan bidra til å forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag.

  Jeg vet at koronar bypass kirurgi kunne ha reddet noen av mine venner. Bare et hjerte lege kan egentlig fortelle om du trenger slike drastiske tiltak. Jeg har hatt hjerteoperasjon to ganger og jeg har aortaklaffen av en velvillig hog i brystet mitt. Tre av mine sønner og min sønn-i-lov er i medisin og se de over meg.

  Vi gamle folk må være forsiktig med helsen vår. Bruk en stokk eller spaserstokk.
  Vi gamle folk må være forsiktig med helsen vår. Bruk en stokk eller spaserstokk.

  For mange gamle folk ikke får den beste medisinske oppmerksomhet. Noen rett og slett unngå leger. Symptomer som kan bevise livreddende er rett og slett ignorert som kortpustethet, svimmelhet, eller nummenhet i lemmer.

  Jeg er sikker på at hvor lenge du vil leve avhenger av hvor du bor. Da vi bodde i Payson, Arizona, var leger der det jeg kaller "helse vedlikehold spesialist". Hvert halvår familien min lege og min kardiolog ville ringe meg og fortelle meg at det var tid for checkup min. Jeg ble undersøkt for nedbrutt og tykktarmskreft. Hudkreft ble kontinuerlig fjernes.

  Nå bor jeg i en liten by i Idaho. Jeg må gå inn i Twin Falls for de fleste av mine legebesøk. Bare min kardiolog sjekker virkelig på meg hvert halvår. Resten er opp til meg.

  Siden hjerteinfarkt og slag drepe eller skade så mange, foreslår jeg at selv om familien din lege sier at hjertet ditt er så "lyd som en dollar" at du ser en kardiolog i alderdommen. Du vet hvordan lyd dollaren er.

 7. Unngå for mange søtsaker og fett. Diabetes er en fare for alderdom. Spise en balansert døde vil bidra til å unngå diabetes. Søtsaker og fett vil bare øke vekten din, en fare for helsen din.
 8. Få litt mosjon. Vi gamle folk har crinkly knær som hater å jogge. Vi trenger ikke å jogge, men. Bare vandre på en normal tempo har noen helsemessige fordeler. Vi er ikke alle olympiske turgåere. Litt mosjon hver dag er bra. Kaldt eller varmt vær er farlig for helsen vår. Gå rundt kjøpesenteret eller rundt huset. Jeg har en ting jeg sitter på, og jeg kan jobbe meg arm og ben muskler mot vekten min mens du sitter ned. Min kone er svimmel hele tiden, så hun bruker en balanse bord for å hjelpe henne hjernen lære å overvinne en svak øre signal som forårsaker hennes problem. Jeg har lest at en balanse bord er bra for alle gamle mennesker. Men når det er sagt, hvis du får på en balanse bord, for guds skyld, hold på sofaen eller slikt. Vi ønsker ikke å falle, vil vi vel? Være spesielt forsiktig mens du får på eller av et slikt bord.

  Oh, yes! Ikke spille fotball med barna. Ta dem fiske i stedet.

 9. Tren hjernen din hver dag. Din dagsavis sannsynligvis har et puslespill eller to i den, kanskje et kryssord. Liker du SuDoKu? Hva med cryptograms? Jeg personlig liker logikk puslespill. Du kan få en bok med gåter på kiosk på kjøpmann din.

  Du bør også lese hver dag. Avisen er fine. Skriv noen brev til barnebarna. Du trenger ikke å være så gal som jeg er om å skrive, men skriver for å få hånden og hjernen jobber sammen. Ok, spille tennis.

 10. Arbeid dine hobbyer. Jeg liker å male, vanligvis landskap. Du er aldri for gammel til å starte en hobby med mindre det hobby er polo. Hester er ikke bra for de fleste av oss gamle folk. Jeg har en hobby å samle hester. Jeg har et halvt dusin. Men jeg har aldri sitte på dem. En kul på salen horn kunne drepe meg. Jeg vet ikke mate dem eller betale veterinær regninger heller. Jeg bare "eier" dem og den virkelige eieren holder dem. Jeg må ha hester.

  Yard salg er bra for gamle folk. Jeg foreslår at du samler små enheter med mindre du ønsker å ha din egen verftet salg å losse ting senere. Jeg samler biler, rare critters, osv. Min kone samler dukker og utstoppa critters. Her er en advarsel: Vær svært forsiktig når du kjører fra verftet salg til verksted salg. Vi ønsker ikke å ha en ulykke, vil vi vel?