E2h

Hvordan komme Hallux valgus lettelse og behandling

Lær om skoene for å bunions og stortåen smerter

Hallux valgus ... høres vennlig, ikke sant? Mildt usivilisert, kanskje, men likevel godartet. Og hvis du tenker "Hallux valgus" høres vennlig, kan du le høyt ved ordet "bunionette." Men du bør ikke. Akkurat det er en liktorn? Les videre for å finne ut hva som forårsaker disse tå irritasjoner og hvordan du kan unngå dem.

Bunions påvirker mennesker uavhengig av oppførsel eller oppdragelse, forårsaker betydelige foten smerte og lett fører til leddgikt foten smerte og redusert bevegelighet. Dessuten endrer de utseendet av en ellers elegant foten.

Hvordan komme hallux valgus lettelse og behandling. "hallux valgus" definert ".
Hvordan komme hallux valgus lettelse og behandling. "hallux valgus" definert ".
 • "Hallux valgus" definert ". Hallux valgus" refererer til en bulbous dønning langs ytterkanten av stortåen største felles (ellers kjent som metatarsophalangeal felles). "Bunionette" er tilsvarende hovne bunnen skjøt en pinky tå. Dønningene føles som en helt vanlig del av bein ditt, men ikke får plass i den naturlige beinstrukturen av foten din. Faktisk, endrer det banen stortåen, forårsaker unaturlig rotasjon eller bevegelse innover mot resten av tærne.
 • Den sanne natur Dette er ikke en årsak til død, men de kan forårsake betydelig smerte. Misdannelse av hankjønn joint gjør felles sensitive selv til lett trykk. Turgåing og atletisk aktivitet blir stadig ubehagelig og smertefullt. Huden over en Hallux valgus kan bli betent og skjemmende. De ofte føre til leddgikt av stortåen felles.
 • Bivirkninger. De påvirker mer enn bare stortåen. Når en del av vår naturlige walking bevegelse forårsaker smerte, justerer vi vår naturlige gangart (ubevisst selv) for å unngå smerte så godt vi kan. Dessverre er disse justeringene tendens til å skape felles og sene betennelse andre steder i tærne, fot og ankel.
 • Betydningen av godt fottøy. Disse spisse små sko du nettopp kjøpt for hundre dollar, over tid, kan føre til en liktorn å danne grunn av den konstante presset de utøver på tærne. De er formet på en måte som vil føre til at tærne for å bli skjøvet alt sammen. Spisse toe sko som disse er de mest åpenbare eksempel på utenforstående krefter som forårsaker en Hallux valgus til form. Det er også en av grunnene til at kvinner lider av Hallux valgus smerter oftere enn menn gjør. Men noen sko som begrenser den naturlige bredden av foten rundt tærne området kan til slutt føre til en Hallux valgus.
 • Fotproblemer som utvikler uavhengig av fottøy. Hvis ditt yrke krever at du er på føttene mye av tiden, bærer du en økt risiko for å utvikle en. Men de utvikler ikke bare på grunn av dårlig fottøy. Over tid, kan det danne grunn av en rekke av fysiske egenskaper (som utilstrekkelig bue og atypisk benstruktur, for eksempel) som forstyrrer den ideelle mekanikken fotens bevegelse.

Det første trinnet i enhver fot behandling eller Hallux valgus behandling er å planlegge en avtale med en podiatrist. Her er noen av alternativene foten legen kan utgjøre om hvordan du får foten smertelindring forårsaket av en Hallux valgus:

Kirurgi. I alvorlige tilfeller kan de bli behandlet ved hjelp av foten kirurgi . Leger er avhengige av mange forskjellige operasjoner for å mest effektivt korrigere de ulike mulige årsaker til en Hallux valgus. Disse ulike prosedyrer av kirurgi varierer mengden ben og felles omstillingen, bein fjerning eller brusk manipulasjon involvert.

De vanligvis alle involverer det som kalles en bunionectomy. Under en bunionectomy, vil legene fjerne vev masse, og deretter fjerne noen bein for å rette stortåen. Selvfølgelig er dette den mest invasiv behandling, og som alle kirurgiske prosedyrer, er det risiko involvert. Selv etter fjerning, kan du fortsatt utvikle en ny en på at metatarsophalangeal felles. Derfor riktig fottøy og fotpleie er fortsatt viktig, selv etter en vellykket bunionectomy.

Sponset lenke
Fotproblemer? Holde føttene friske med Unn føttene!
Lær om skoene for å bunions og stortåen smerter. Betydningen av godt fottøy.
Lær om skoene for å bunions og stortåen smerter. Betydningen av godt fottøy.

Ikke-kirurgiske behandlinger. Flertallet av bunions er ikke alvorlig nok til å rettferdiggjøre operasjonen. Men, som nevnt tidligere, vil ignorere inntrenging og slett justere gangart bare føre til andre fotproblemer. Heldigvis finnes det mange måter å aktivt få lindring og redusere ubehag og hevelse.

 • Slitasje mer komfortable sko. Hvis du er som de fleste av oss, har du allerede brukt for mye tid å ofre komfort for estetikk. Nå er tiden kommet for å velge et par sko. Velg noen sko med en rund tupp som gir din tærne god plass til å okkupere sin naturlige plass.
 • Hvile og is. På slutten av en lang dag, heve foten og bruke en ispose til smertefulle Hallux valgus å redusere hevelse og betennelse.
 • Puter og avstandsstykker. Du kan kjøpe demping pads som lindre smerten av en hvilken som helst press på Hallux valgus. Toe avstandsstykker er også tilgjengelig for å oppmuntre tærne for å opprettholde plassene sine og unngå stortåen smerte.
 • Orthotics og innlegg. Orthotics og over-the-counter setter kan korrigere de underliggende fysiske problemer som forårsaket din Hallux valgus i første omgang. Legen vil fortelle deg om dine mekanikere kan rettes opp ved en enkel over-the-counter innsatsen eller vil kreve reseptbelagte orthotics.
 • Smertestillende medisiner. I forbindelse med disse behandlingene, kan legen foreslå at du tar over-the-counter smertestillende midler som Tylenol eller Advil for å redusere størrelsen og ubehag.
 • Fysioterapi. Fysioterapeuter er nå lykkes ved hjelp av ultralyd teknologi samt massasje terapi for å redusere størrelsen på bunions. Disse behandlingene kan også kurere problemet helt.
 • Akupunktur. Alternativ medisin fagfolk kan bruke akupunktur for å redusere noe av ubehaget. Akupunktur er en gammel metode for å bruke nåler for å stimulere trykkpunkter i kroppen. Stimulere riktige energi meridianer fremmer naturlig helbredelse.
 • Bandasjer. Det er en rekke wraps som du kan kjøpe for å løse problemet. Disse bandasjene er pakket rundt foten for å omforme området og langsomt minske Hallux valgus.
 • Calcarea Phosphorica. Calcarea Phosphorica er et naturlig middel. Det er en kombinasjon av fosfater som inkluderer kalsium og salter. Denne blandingen behandler en rekke lidelser, inkludert bunions og fotdeformiteter.

En liktorn er ikke slutten på verden, men kan noen ganger føles som det. De ikke-invasive behandlingsalternativer kan i stor grad redusere betennelse og symptomer. Planlegge en avtale med en podiatrist å diskutere alternativer og plotte det beste løpet av behandling for dine føtter. De er verdt det!