E2h

Hvordan gjenopprette fra en høyre-hemisfære hjerneslag

Et hjerneslag kan ha noen ødeleggende effekter på kroppen din

Et hjerneslag kan ha noen ødeleggende effekter på kroppen din. Forskjellige deler av hjernen styre forskjellige deler og systemer i kroppen. Et slag som oppstår på den ene del av hjernen vanligvis påvirker den motsatte side av legemet. En høyre hjernehalvdelen hjerneslag kan føre til lammelse på venstre side av kroppen som kalles venstre hemiplegi. Det kan også påvirke din evne til å måle avstander, tap av øye-hånd koordinasjon. Du kan også lide midlertidig tap av hukommelse og vil ha en tendens til å overse alt som ligger og forekommer på venstre side av kroppen. Du kan også oppleve impulsiv atferd etter en høyre hjernehalvdelen hjerneslag.

Med riktig rehabilitering prosedyrer, kan effekten av et slag bli overvunnet, og personen kan lære å leve et normalt liv igjen. Nedenfor er noen av de tingene som du trenger å gjøre for å gjenopprette fra en høyre hjernehalvdelen hjerneslag.

  1. Din sensorisk persepsjon er en av de tingene som vil bli berørt når du hadde en høyre hjernehalvdelen hjerneslag. Du vil være i stand til å måle avstander. Du vil også ha lammelse på venstre side av kroppen din som kan påvirke bevegelsene dine. For din egen sikkerhet, bør huset være re-arrangert. Clutter bør unngås, og møbler holdes på et minimum for å hjelpe din mobilitet, som du vil ha en tendens til å støte på ting.
  2. Godta det faktum at det vil ta lang tid for deg å få kontroll over de fleste av kroppens funksjoner, spesielt på venstre side av kroppen. Samarbeider tett med terapeuter for å få styrken tilbake på din høyre side og lære å bruke og få tilbake evnene fra din venstre side.
  3. Erkjenne og akseptere at du vil bli lider av hukommelsestap som kan være midlertidig. Spør dine familiemedlemmer til å lære deg hvordan å gjenkjenne objekter og hva de er for. De vil spille en svært viktig rolle i rehabiliteringen din. Du vil begynne fra bunnen av og begynne å lære som et lite barn. Du lærer også at det vil ta tid før du får din hukommelse tilbake og bør være veldig tålmodig som du prøver å re-lære alle de tingene som du har glemt.
  4. Visjonen på det venstre øyet kan gå tapt. Dette forverrer din følelse av oppfatningen av avstand og dybde. Som din omsorgsperson vet hva de skal gjøre, spør dine familiemedlemmer og venner til å hjelpe deg ved å nærme deg fra høyre der visjonen ikke er svekket. De bør også gi deg ting til din høyre side, som er den gode siden. Du bør lære å snu hodet mot venstre mer for å øke din sidesynet på begge sider.
  5. Som du vil ha en tendens til å fullstendig glemme din venstre side, som du kanskje ikke vet at din venstre side er lammet, skal du bli minnet ofte å utøve din venstre arm og hånd og venstre ben og fot. Du må få de motoriske ferdigheter på din venstre side bak. Din samordning vil lide på venstre side som du lærer å bruke det igjen. Spør din støtte gruppe for å minne deg hele tiden og omdirigere noen av de større prosjekter mot din venstre side.

Det vil ta lang tid å gjenopprette fra en høyre-hemisfære hjerneslag

Hvordan gjenopprette fra en høyre-hemisfære hjerneslag. Din sensorisk persepsjon er en av de tingene som vil bli berørt når du hadde en høyre hjernehalvdelen hjerneslag.
Hvordan gjenopprette fra en høyre-hemisfære hjerneslag. Din sensorisk persepsjon er en av de tingene som vil bli berørt når du hadde en høyre hjernehalvdelen hjerneslag.

Det vil ta lang tid å gjenopprette fra en høyre hjernehalvdelen hjerneslag. Konsentrere seg om å bli bedre og gjenvinne bruk av begge sider av kroppen din med ansettelse av omsorgspersoner som er kunnskapsrike i å gi omsorg og behandling til et offer for høyre hjernehalvdelen hjerneslag. Sørg for at du har en ledsager for å hjelpe deg til enhver tid som kroppen justerer og relearn de tingene som du pleide å gjøre automatisk.